Välkommen till en avkopplande stickvärld

Vi har alla olika sätt att förhålla oss till stickning, några vill ha något klurigt att fokusera på, andra vill bli utmanade i uthållighet och hjärnkapacitet.

Och så finns det vi som bara vill låta tankarna skingras i varje maska, som vill komma ner i varv och vill bli avkopplade. Som sticksugen åttaåring, upplärd av min mamma, letade jag hoppfullt efter bra beskrivningar som var lätta att förstå. Men det var svårt eller näst intill helt omöjligt. Krångliga förkortningar, diagram och avancerade mönster gjorde att jag nästan tappade suget helt. Det var då jag kom på att jag kunde skapa egna beskrivningar.

Enkel och avkopplande stickning

Min erfarenhet och kunskap har ökat genom åren men målet är detsamma, att skapa snygga plagg och enkla stickbeskrivningar. I mina mönster låter jag garnet eller strukturen få spela huvudrollen, ofta använder jag stora stickor så det går fort också. Men vad som är lätt för en person kan ju vara svårt för någon annan. Därför hittar du instruktionsvideos på mina sociala kanaler som hjälper dig vidare med din stickning.

På min blogg hittar du personliga texter om vardagslivet som egen företagare, om att leva med utbrändhet i bagaget, om att följa sina drömmar och så klart en hel del sticktips och inspiration.

Stickboksförfattaren som startade webbshop

StinaMaria är ett litet företag som drivs av mig, Stina Tiselius. Jag har gett ut fyra stickböcker, Sticka Grytlappar, Sticka enkelt till barn, Sticka till dig själv och nu senast Sticka småvarmt. I min webbshop hittar du garn, garnkit, stickor och tillbehör. Och jag brinner för att sprida kunskap och guida dig i stickvärlden.

Hoppas att jag kan inspirera dig!

Facebook  Instagram  Youtube