Sticknörd

Virkfantast

Fotoentusiast

Teälskare

Om StinaMaria

Jag heter Stina Tiselius och StinaMaria är mitt företag. Jag älskar att skapa med färg och form. Mest med stickor och garn. Men också med min kamera och som grafisk formgivare.

Jag designar mönster för stickning och virkning och tar varje chans jag får att sprida inspiration så andra upptäcker det fantastiska med handarbete, och vilket lugn det ger. Jag har gjort tre böcker med stickbeskrivningar; Sticka grytlappar, Sticka enkelt till barn och Sticka till dig själv. Samt även mönsterhäftet Favoriter. Jag har designat mönstren, fotograferat alla bilder och gjort den grafiska formen i mina böcker.

Varför jag älskar det jag gör

Att varva ner efter en upptagen dag är för mig att sjunka ner i soffan med en kopp te, sätta på något bra på TVn och bara låta maska för maska slinka över från en sticka till en annan. Helst ska det inte vara för komplicerat, det ska kunna vara halvmörkt i rummet och man ska inte behöva sitta klistrad vid beskrivningen och räkna varv och centimetrar. Man vill ju också vara mottaglig för samtal om någon man bor med vill prata med en.

Då trivs jag. Då njuter jag, då blir jag lugn och avkopplad. Mina mönster är därför enkelt konstruerade så att man hinner med att njuta också och dricka te.

Är du nyfiken på vad jag har på stickorna just nu? Ta en kik på instagram eller facebook. Och du, om du stickar något från mina böcker får du gärna tagga stinamariastickar, för jag älskar att se vad ni gör.

Är du nybörjare och undrar hur man gör egentligen? Ta en kik på min stickskola på youtube.

Facebook  Instagram  Youtube

Garn och te