0

I fredags hade jag förmånen att vara inbjuden gäst på ett stickcafé hos ingen mindre än…
… min fantastiska mamma. Det var ett glatt gäng tjejer som lyssnade nyfiket på min resa från första grytlapp till tre stickböcker. Vi stickade tillsammans, skrattade så vi grät, smaskade på härligt tilltugg och provade lite pausgympa för stillasittande ömma kroppar. En härlig avslutning på arbetsveckan. Ta en kik på mitt instagram @stinamariastickar så får ni se hur kul vi hade!

Knit@longnaas 2017

Lördag och Knit@longnaas, som vi hade längtat! Äntligen var det dags!! Jag startade dagen med slirande bil på is där målet var Garntua i Floda och inte diket. Jag och Arnhild Skatvedt sålde våra böcker i butiken innan själva eventet var igång. Det var ganska lugnt i butiken så vi fick möjligheten att sitta ner och lära känna varandra lite. Arnhild är en jätte grym stickdesigner från Norge som har gett ut den fina boken: Knitting Woman – Medisin i hver maske. Boken är riktigt tjock och innehåller 50 jätte fina modeller till både barn och vuxna. Riktigt fina plagg i denna bokskatt! Man kan också läsa om Arnhilds resa, hur hon tappade sin energi och identitet genom långvariga följdsjukdomar efter cancer och hur hon fann sig själv igen. Under kvällen fick vi förmånen att lyssna när hon berättade sin historia.

I år var vi 70 glada kvinnor som alla brinner för stickor och garn. Man kan sammanfatta detta underbara event med tre ord: gemenskap, avkoppling och glädje! I år hade vi nöjet att vara i en fantastiskt fin lokal i Tollered, middagen intogs på Nääs fabriker. Knit@longnaas är så himla fint arrangerat, precis lagom av allting. Och det var riktigt, riktigt roligt att träffa alla gamla och nya vänner man fått via instagram!! Kära återseenden och nya mysiga möten. Tusen tack också till alla goa som ville köpa mönster och böcker från mig!!

Eventet är inte vinstdrivande, avgiften man betalar täcker kostnaden för lokalen och maten. Bakom all planering, allt jobb och slit är dessa finfina kvinnorna; Mia Aarstrand, Maria Paijkull och Cecilia Knutsson.

Goodiebagen i år innehöll finfina nystan från Lang Yarns som var huvudsponsor för eventet.

Det enda som var lite synd var väl att man inte hann prata med alla man hade tänkt prata med. Jag minglade runt och pratade med så många jag kunde men tiden går ju fort när man har roligt som man brukar säga. Bland annat hade jag gärna suttit ner en stund och pratat med härliga Stinemor, en grym stickdesigner från Norge, men det blev liksom aldrig tid.

Middagen åt vi på Nääs fabriker, jag och mamma hade nöjet att få sitta bredvid Arnhild hela kvällen. Jag är så glad för det och tycker det var riktigt riktigt roligt att få träffa henne. Jag och mamma hade unnat oss en övernattning på hotellet och på söndag morgon tog jag en promenad med kameran i den vackra frostiga naturen.

Tollered
Tollered
langyarns goodiebag
Nääs
Lang yarns mohair deluxe
Goodiebag Knitalongnaas
knitalongnaas

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.