0

Ååååh, jag är sååå sjuuukt glad just nu!!! Jag har väntat och väntat med klumpen i halsen, svettiga händer, rosiga kinder och en alldeles överexalterad och bubblig kropp. Kommer mitt mönsterhäfte Favoriter komma fram i tid till Sy & Hantverksmässan? Skulle det se bra ut? Skulle jag känna mig nöjd?

Inatt hade jag en mardröm om att omslaget såg helt hemskt ut, jag hade godkänt ett provtryck och tänkte att så kommer det ju inte bli sen, men det blev det… vaknade genomsvettig i dödsångest och superpanik. Drömmer fortfarande hemska ångestfyllda stressdrömmar varje natt, när jag närmar mig ett event som helgens mässa blir det värre och lite intensivare eftersom jag utmanar min stress-skadade hjärna och kropp.

Men om vi då ska fokusera på det positiva här. Mardrömmen stämde inte alls, INTE ALLS! Jag fick ett sms av postnord att leveransen fanns att hämta i Mölndal. Jag bara rusade in i bilen och körde direkt dit. Lastade in låda efter låda in i bilen tills hela pallen var inlastad. Sen började mina händer skaka av extas och jag insåg att jag inte kunde vänta tills jag kom till butiken i Floda. Där och då i bilen slet jag upp en kartong. Och där låg dem. Arbetet jag jobbat så hårt med under flera månader. Jag plockade upp en av trycksaksbebisarna och bläddrade, bläddrade och bläddrade. Älskar pappret, älskar bilderna, älskar typsnitten jag valde och känner att jag faktiskt är riktigt nöjd.

Det är en väldigt blandad känsla att se sig själv på bild och dessutom i en hel trycksak. Men samtidigt kände jag att plaggen i boken har jag gjort till mig, det är mina favoriter som jag så klart hoppas på även ska bli dina. Och när jag ändå helt och hållet knäppar loss på youtube kan jag ju lika gärna synas på bild. MEN det är verkligen stor skillnad att filma eller fota sig själv eller låta någon annan göra det. I häftet har jag dels fotat mig själv men också fått hjälp av min man och min lillasyster som är grymt duktig. Även min grymma kollega Mia Aarstrand (GarnTua) ställde upp som fotograf. Är så tacksam som har så många omkring mig som stöttar, peppar och hjälper mig!

Det här är Favoriter

Häftet innehåller sju enkla beskrivningar som alla är stickade i mitt favoritgarn Mias Suri. Ett långhårigt alpackagarn från Peru. Du kommer hitta beskrivningar på allt du behöver under hösten, en tunika med luva, baströja, oversize bolero, sjal, mössa, halsvärmare och ponchon med polo som också finns med i boken Sticka till dig själv. Flera plagg kan du använda året runt och finns i storlekarna S, M, L och XL eller One size. Hoppas att du kommer bli sticksugen! I häftet hittar du också lite råd om vad du ska tänka på innan du börjar samt hur du ska tvätta och förvara ditt plagg. Och även urgulliga bilder på alpackor och information om garnet. Jag har bekostat trycket helt själv vilket ju innebär att det inte blev en MONSTERSTOR upplaga. Det som finns är det som finns.

Sy & Hantverksfestivalen

Så nu blir det premiärförsäljning på Sy & Hantverksfestivalen i Göteborg och kort därefter lägger jag ut den i webshoppen. Du får så himla gärna komma och hälsa på mig!!! Jag finns i en hörnmonter, C06:39. Kom och prova plaggen från mina böcker och från mönsterhäftet. Jag kommer att ha med mig garn i mängder, många nya garnkit från Sticka till dig själv, en helt ny kollektion av smycken, böcker och även en del uppstickat till försäljning. Hoppas du kommer och säger hej!!

Poncho
Poncho
Stinamarias Favoriter

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.