0

Ja, vad säger man? När ingenting är som det brukar. Härrom veckan var jag inne i Göteborg för att gå till frisören. När jag gick från den tomma bussen till den tomma gatan kände jag mig så felplacerad. Som att det är lite förbjudet att röra sig inne i storstan.

Jag behövde inte vänta för att korsa gatan, det fanns inga bilar att vänta på. Inga cyklar att se upp för. På avenyn kunde jag höra mina egna fotsteg. Jag kunde höra vinden prassla i min jacka. För när de ekande spårvagnarna har stannat, bussarnas sus försvunnit, sorlet av shoppande människor uteblivit blir det så obehagligt tyst. Som att vara i en apokalyptisk skräckfilm.

Väldigt märklig känsla att plötsligt kunna höra så mycket på en plats jag knappt brukar höra mina egna tankar.

Lite här och där snickrades det på uteserveringar, tidigare än vanligt, i hopp om att fler ska våga sig ut och äta. Lunchtid i Göteborg brukar myllra av liv och rörelse, skratt, upptagna människor som går fort och bestämt, man brukade få akta sig för vassa armbågar och hårda påsar. Kryssa mellan grupper av folk för att friktionsfritt ta sig ner på gatan. Plötsligt kom jag på att jag saknade allt det där nu. Vilket flockdjur man är. Hallå, var är alla?

Tänk ändå, vad sköra vi är och hur ömtåligt vårt samhälle är.

Att bunkra eller inte bunkra?

I mataffären gapar frysdiskar, mjölhyllor och godislådor tomma. Toalettpapper, nässpray och värktabletter är lika värdefullt som guld. Jag förstår inte riktigt varför vi bunkrar. Är det för att vi gör som alla andra? Är det för att vi inte vill bli smittade när vi handlar? Är det för att vi är rädda att allt kommer att ta slut? Är det för att vi vill förbereda oss på månader i husarrest?

Jag har inte bunkrat. För tomma hyllor fylls på. Även toalettpapper. Hoppas jag.

Företagsmässigt känner mig ganska frustrerad just nu. Planerna, målen, allt jag jobbat så hårt för och förberett har bara flugit iväg in i ett luddigt moln av osäkerhet. Regler, rekommendationer och almanackan skrivs om och skrivs om. Gång på gång. Event och mässor som inte blir av är betalda. Kostnad utan inkomst. Pengar som skulle betala nästa event, som skulle betala nästa event som i sin tur ska betala höstens alla mässor, marknader och event. Det blir en obehaglig snöbollseffekt. Tänk att några få inställda event får så stora konsekvenser för hela årsplaneringen.

Men nu är almanackan överkladdad med nya planer och jag siktar in mig på höst, vinter och framtid. Allt annat får bli lite som det blir, när ingenting är som vanligt.

Ett kärleksfullt, enormt och ovärderligt TACK till dig som handlar i min webbshop!! Det betyder så enormt mycket, särskilt nu.

 

Hur påverkas du som kund hos StinaMaria?

 

 

Butiken i Floda

Butiken i Floda är öppen som vanligt på tisdagar 13.00–18.00, torsdagar 15.00–18.00 och vissa lördagar. Håll koll på nyhetssidan där jag uppdaterar öppettiderna kontinuerligt. Jag och Mia tar emot max 4 kunder samtidigt inne i butiken och tar gärna beställningar i förväg. Vi hjälper också dig som inte vill gå in i butiken utan hellre stannar utanför. Lite garn-drive-in nästan.

Webshop

Här kan du som vanligt handla beskrivningar, garn, smycken, garnkit och tygkassar dygnet runt. Enda skillnaden är att det dykt upp en massa nyheter och att du nu får en present om du handlar för 500 kr inkl. frakt. (gäller t.o.m. 8 april)

Kurser

Samtliga kurstillfällen under våren är inställda förutom kurstillfällen som äger rum i maj. Jag följer utvecklingen noga, följer regeringens rekommendationer och bokar om till ett senare datum om det behövs. Jag håller dig informerad.

Stickcaféer på Garveriet

Stickcaféerna äger rum så länge Garveriet inte stänger sin verksamhet. I skrivande stund det okej att träffas i grupper som är mindre än 50 personer vilket vi aldrig är på stickcaféerna. Tar man på sig en extra tröja är det gott att sitta ute på utomhusserveringen om man vill. Känner du minsta lilla tecken på influensa eller om du eller någon i din närhet är i riskgruppen ber vi dig att inte komma.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.