0

Hörrni, julen är snart här, om typ bara en vecka är det dags! Känns mysigt även om jag är ganska oförberedd på det hela. Jag och resten av familjen har sjukat oss igenom hela december. Alla födelsedagskalas, julmiddagar, glöggmys och pysselsammankomster har fått avbokas. Soffläge är det som gäller!

Men vad gör envist snörvel och jobbig hosta när det snöar ute?!! Jag var ute och skulle fota mannens nya vantar när stora vackra snöflingor började komma fallande. Vad är oddsen??! Det är så vackert när det snöar och det blir så tyst. Sen började det snöa så mycket att man inte kunde se vantarna. Mannen började frysa och snön bara vräkte ner.

Gotlandsull

På syfestivalen i Göteborg träffade jag Paula från Knit4U och hennes gotlandsull som spinns i Sverige. Vantarna är stickade i den varmröda grova gotlandsullen. Jag brukar tycka att ren ull kan kännas lite sticksig och sträv, nästan lite vass att sticka med men den här gotlandsullen är något helt annat. Den känns mjuk och skön att ha på stickorna och jag älskar strukturen och färgskiftningarna i garnet.

Nytt mönster på gång

Jag har precis designat ett par vantar i herrstorlek i detta ljuvliga garn, det ska bli en damstorlek också. För tänk, då kan jag och mannen ha matchande vantar 🙂 Det kanske finns fler som vill ha matchande vantar i gotlandsull? Jag ska bara kontrollräkna och renskriva mönstret och hör av mig när mönstret släpps till försäljning.

Ha det bäst i julstöket!!

Vantar i gotlandsull
Stickade vantar i gotlandsull
Stickade vantar i gotlandsull
Stickade vantar i gotlandsull

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.