0

Innan jag funderade på att starta eget på heltid var jag väldigt rädd för att känna mig ensam. Det var nog det som gjorde att jag tvekade så länge. Det blir ju ganska många timmar man spenderar med… tja, sig själv. Men sedan insåg jag att det beror ju helt på hur just jag vill jobba. Det finns ju inga rätt eller fel, bara ett sätt eller ett annat.

Det var därför jag blev så himla glad över att få en plats i butikskollektivet Sally Bazar &CO. För en av dem mest roligaste fördelarna med vår butik är att ju att jag fått möjligheten att lära känna så många fantastiska människor. Kollegor som nu blivit vänner, oavsett vad som väntar framöver. Samarbeten är otroligt viktigt för mig! Jag behöver det för att må bra som företagare. Att ha någon att kunna bolla idéer, få pepp när det behövs som bäst, få gnälla lite när det skiter sig och får glädjas tillsammans med någon när det går bra.

Det är vad betongkonstnären Ewa Dolck är för mig. Hon är otroligt generös och ödmjuk men framför allt har vi förbannat roligt ihop. Mycket skratt och flams blir det när vi ses. Ni vet, när man bara kan umgås sådär helt utan ansträngning. Dessutom har hon en enorm erfarenhet och kunskap om att driva företag som hon frikostigt delar med sig av. Jag är så mäktigt imponerad av hennes hantverk men också av hennes professionalism och höga servicenivå. Därför blev så galet lycklig när hon frågade om jag ville följa med henne till Hantverksmässan i Båstad. OMG! BÅSTAD! Och hon frågade mig!

Båstad är ju som hantverksmässornas hantverksmässa har man ju hört i så många år som hantverksintresserad. Mässan i Båstad är en av Skandinaviens största och firar i år 30-årsjubileum. Men där får bara dem absolut grymmaste ställa ut, det är till och med en urvalsprocess med varuprover eller produktbilder för att ens bli godkänd som utställare. Kraven är med andra ord ganska höga och konkurrensen är stor.

Hantverksmässan i Båstad

Men i år har jag fått den enorma äran och förmånen att tillsammans med Ewa Dolck medverka som utställare! Vi kommer att dela på en jättestor monter som är hela 9 meter lång. Helt galet! Jag är så taggad och längtar redan till juli!! Förra veckan hälsade jag på i Ewas ateljé och fick gosa med hennes ljuvliga hund och träffa alla andra djuren på hennes gård. En riktigt lugn och mysig dag då vi skissade, fotade och pratade sommarplaner tillsammans. Man blir så lugn och avslappnad när man är på landet, när man får sitta på någons köksgolv och gosa med en hund. Det är då man får nypa sig i armen och tänka ”att en kan få ha det så här gott”. Jag hade med mig en liten present till henne, vet att hon fullkomligt ÄLSKAR grönt så vad kunde passa bättre än ett grönt Victoriasjalkit. Så roligt att se hennes reaktion och glädjeskutt 🙂

Ewa som åker till Båstad för fjärde året i rad har ett fantastiskt sortiment av betongalster. Bland annat världens gulligaste katter och hundar men också en massa fint att ha ute i trädgården eller inne i hemmet. Vi tänker oss att det blir en spännande kombination av hårt och mjukt i vår monter. Ta gärna en kik på hennes instagram eller Facebooksida om du vill se mer av hennes konst.

Mer information kommer längre fram 🙂

StinaMaria och Ewa Dolck
Garn och betong

På stickorna just nu

Just nu har jag en helt ljuvlig festsjal på stickorna. Älskar färgskiftningen i garnet, det blir sååå himla mjukt och fint. Det var inte riktigt planerat men jag fick lite feeling och råkade bli inspirerad av mitt eget garnkit som jag hade till försäljning på mässan i Kviberg. Mönstret finns i boken Sticka till dig själv men så fort jag får leveransen med Silk Mohair från Sandnes kommer jag att lägga upp garnkit i webshoppen. När jag var hos Ewa passade jag på att fota våra produkter tillsammans.

Festsjal betong
Festsjal

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.