0

5 Shades of Awesome fick den heta till slut, min goa buff i Silk Blend Fino minihärvor från Manos Del Uruguay, som nu får sig ett helt eget blogginlägg. För det finns så mycket jag vill visa, berätta och dela med mig av till dig, som funderar på att sticka den eller som är sugen på att uppleva minihärvorna på nära håll.

Buffen har en tight passform och töjer sig lite vid användning. Den är lång vilket gör att den korvar sig snyggt om halsen och känns tjock och fyllig. Flora heter färgsättningen på min buff. Känslan är så len och mjuk att det är svårt att beskriva, man måste liksom känna det själv. Merinoull och silke är en jättefin blandning för dig som är lite känslig mot sticksighet.

Lättstickad buff på rundsticka

Den är väldigt lätt att sticka så den passar dig som är nybörjare, inte stickat på ett tag eller som bara vill mysa med en enkel TV-stickning. Du stickar bara runt på rundsticka i en enkel struktur som består av räta och aviga maskor. Jag rekommenderar en lagom elastisk avmaskning, bli inte orolig om kanten du maskar av blir lite lösare än din uppläggningskant, det spelar det ingen roll. Jag brukar vika ner resårkanten på insidan så man istället ser strukturen hela vägen upp och buffen kan töjas hur som helst när man tar på och av den.

Silk Blend Fino Minis

Härvorna kommer från kvinnokooperativet Manos del Uruguay som är medlem i WFTO (World Fair Trade Organisation). Varje minihärva handfärgas omsorgsfullt och varje färg är helt magiskt vacker, därav namnet 5 Shades of Awesome. Men med det sagt vill jag också belysa att varje härva får en unik färg som inte går att återskapa helt och hållet vilket gör att färgen kan variera från de olika färgbaden. Jag älskar sånt och tycker det är grymt charmigt men det kan vara bra att veta. Eftersom allt görs för hand kan även härvorna se olika stora ut men när man väger dem skiljer det aldrig mer än ett eller två gram.

Jag stickade färdigt min buff för några veckor sedan och sen har jag, precis som jag trodde, bott i den. Jag har på mig den ute, inne och ja hela tiden. Inte när jag sover och duschar i och för sig, men annars hela tiden. Den är verkligen så himla mjuk och liksom len mot huden.

Allt jag stickar nuförtiden hamnar ju mest i butiken, för att du ska få en möjlighet att själv känna, se på närmare håll och kanske prova. Men den här behåller jag för mig själv 🙂 Man vet redan när man känner på härvorna hur fantastiskt det kommer att bli. Den roströda färgkombinationen du ser på bilderna heter Eleonora.

Fler mönster i minihärvorna är på väg

Just nu jobbar jag på en sjal i minihärvorna som också kommer vara väldigt lättstickad. Min ambition är att det ska finnas fem olika mönster till minihärvorna så du har lite olika mysiga grejer att välja mellan. Jag känner ju själv att när man stickat en sak i detta grymt fina garn så vill man sticka flera. Garnet Silk blend finns också som enfärgat och jag har funderingar på att köpa in det men det får bli till våren i så fall för just nu är min dröminköpslista lite väl lång…

Nya garnkvalitéer på väg in

Det är ju den svåra biten med att vara liten företagare, att varje ny garnkvalité är en enorm kostnad som måste övervägas noggrant. Men det tror jag bara är bra för det medför ju att jag verkligen bara tar in de kvalitéer som jag tror på och som jag känner är bra. Jag har ingenting i mitt sortiment som jag inte har stickat mycket i själv, jag vet hur det beter sig efter användning och tvätt, hur det känns mot huden, hur det är att sticka i och vad det kostar. Men mer om det nästa gång 🙂

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.