0

För tre år sedan lovade jag mig själv att sluta trycka ner jobbiga känslor, det som skaver, det som känns jobbigt att ta tag i. Det som kräver så stora förändringar att man får svindel.

Jag är otroligt bra på det, att liksom köra på, stå ut och inte känna efter. För mina tankar säger att jag har varit med om värre, eller hur?

Men nu när jag lovat den där inre rösten att jag ska lyssna, då måste jag väl göra just det, lyssna. Även om det skapar rädsla, ångest och svindel.

Plötsligt gick allt så fort. En tanke som inte gick att tysta, väckte en annan, som gick till handling som gick till…. oj. En enorm förändring! Kanske den största jag gjort sedan jag startade eget företag.

Att driva butik i Floda med Mia (GarnTua) har varit helt fantastiskt och otroligt lärorikt! Alla underbara kunder som regelbundet kommer och hälsar på oss, att ha en kollega att bolla med när saker både är roligt och tungt, möjligheten att ordna roliga events, kurser och stickcaféer, att ha Mias hund som kryper upp i knät när man jobbar och läget nära Garveriet och vacker natur. Jag är så otroligt tacksam för allt som jag och Mia har gjort och för att jag har fått vara en del av en så fin garnbutik.

Men någonstans på vägen så började det kännas motigt att sätta sig i bilen, det blir ett par timmars körning när jag åker till och från Floda (bor i Kullavik). Sviterna av utmattningen gör sig fortfarande ständigt påmind, den mängden koncentration och fokus bilkörning tar, gör mig så trött. Och när jag är i butiken vill jag vara påläst, kunnig och ge bra service och det medför ju att jag måste vara insatt i allt Mia gör, skapar och säljer utöver det jag själv gör, skapar och säljer. Att dessutom betala hyra för en lokal som jag inte använder så mycket som jag hade tänkt från början, kändes inte motiverbart längre. Och så är det ju inte optimalt för en redan förvirrad hjärna att ha halva lagret i vardagsrummet och andra halvan i butiken, 5 mil bort.

Att ta bort bilkörningen ur ekvationen och att bara fokusera på min verksamhet känns som en nödvändighet om jag ska orka och framför allt må bra i längden. Och där, oj, vips, i ett samtal med en förälder till Veras klasskompis kom en idé, ett tips om en ledig lokal, på cykelavstånd från vårt hem.

Jag kommer öppna egen butik!

För första gången kommer jag att stå på egna skakiga ben i en helt egen butik! Livrädd, supertaggad och med en hel invasion av pirriga fjärilar i magen kommer jag att ha inflyttningskalas i den nya lokalen Lördag den 5 december. Adressen till den nya lokalen är Lindomevägen 39, 427 50 Billdal, min butik kommer att ligga under Butik MG.

Sista gången jag och Mia har öppet tillsammans i Floda blir lördag den 28/11, då rear jag ut garn som inte kommer flyttas med.

Hoppas du vill följa min resa.

Hur påverkas du som kund?

För dig som handlar i min webbshop kommer det innebära snabbare leveranser och ett ännu större sortiment av garn och roliga tillbehör. För dig som även bor i närheten av Göteborg innebär det att du är välkommen till en ny mysig garnbutik! Efter årsskiftet kommer det hända allt möjligt roligt som workshops, stickcaféer och kurser. GarnTuas butik i Floda kommer att vara kvar och Mia kommer att ha öppet som vanligt på tisdagar och vissa lördagar.

Join the discussion 14 Comments

 • Efwa skriver:

  Såå viktigt att lyssna på rösten där inne. Stort lycka till i ditt nya liv.
  Själv öppnade jag en tygaffär i slutet av februari i år. Slumpen gjorde att jag hörde talas om att LindboTextil skulle lägga ner och jag var precis på väg att flytta tillbaka till Sverige från Frankrike. Ibland är det bara att ta emot alla möjligheter som livet ger en.
  Lycka till än en gång!

  • Stina skriver:

   Ja, svårt men så viktigt att lyssna 🙂 Tusen tack för lyckoönskningar! Fint att våga ta chanserna när det kommer. Kram och tack igen för din kommentar

  • Karin Johansson skriver:

   Så kul att du öppnar egen garnbutik! Ser fram emot att komma dit och botanisera bland dina härliga garner.

   • Stina skriver:

    Åh va roligt att höra!! Du är jätte välkommen! Kommer lägga upp öppettider på hemsidan inför öppningen 🙂
    Kram Stina

 • Annika Tiselius skriver:

  Såååå spännande och roligt ❤

 • Catharina Heijbel skriver:

  Så spännande! Ett jättestort lycka till!
  Starkt att du vågar!
  Men så tråkigt att du försvinner från mitt närområde.
  🌻🌻🌻

  • Stina skriver:

   Tusen tack Catharina! Känns läskigt men ändå väldigt roligt! Men man kommer ju sakna dig och alla andra goa som kommer och hälsar på i butiken 🙂

 • Anna skriver:

  Grattis till ditt beslut och Lycka till 🤗💗

 • Ingegerd Kempe skriver:

  Lycka till och ett nytt utflyktsmål att sätta upp på kartan!!! 🌸👍💕

 • Linnéa skriver:

  Men det är ju jättenära mitt jobb ju, typ 10 minuters gångväg 🤩 Grattis! Jag kommer nog förbi någon gång efter årsskiftet när föräldraledigheten är över 😄

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.