0

Halsvärmaren Lydia är här! Eller väldigt snart menar jag 🙂 Nästa vecka på tisdag kommer nyhetsbrevet ut med releasepris på garnkittet. Så på tisdag kommer allt att finnas i webshoppen.

Efter mycket färgfunderande och en himla massa rolig sticktid är nu buffen Lydia klar! Och det ska bli så roligt att dela den med dig! Jag har fullkomligt snöat in på patent som ger en så himla mysig känsla uppstickat. Mjukt, följsamt och fruktansvärt snyggt! Ännu roligare blir det med två färger eller med två helt olika garnkvalitéer. Lite som magi tycker jag 🙂

Så stickar du halsvärmaren Lydia

Halsvärmaren Lydia stickas runt på rundsticka i patent med en färg i taget. Du behöver alltså inte hålla på och byta färg som du gör med mönsterstickning. Jag har mest stickat tvåfärgad patent fram och tillbaka på två stickor och det slog mig hur mycket lättare det kändes att istället sticka runt på rundsticka. För dig som är osäker på hur man gör kommer jag lägga upp en liten film på min youtubekanal och på instagram där jag visar dig. Men det blir först om nån vecka. Tuben Lydia är designad i färgsättningen Lydia men du kan självklart välja en annan färgsättning och randa buffen som du vill.

Silk blend fino minis

Tuben Lydia är stickad med de fantastiska minihärvorna från kvinnokooperativet Manos del Uruguay som är medlem i WFTO (World Fair Trade Organisation). Garnet levereras i olika färgsättningar med 5 underbara små minihärvor i varje paket. Varje liten härva är omsorgsfullt färgad för hand och blir då helt unik. Färgerna skiftar i fantastiska nyanser men som med allt handfärgat garn kan det också medföra att färgerna skiftar mellan de olika färgbaden. Jag äskar sånt och tycker det är charmigt och fint men det kan vara bra att känna till om du aldrig stickat i handfärgat garn innan.

Garnet är så otroligt mjukt och lent och består av 70 % merinoull och 30 % silke. Så det är definitivt ett garn för dig som tycker att allting stick. Därför är det superbra till just buffar eller annat som ska bäras direkt mot huden. Många som provat att sticka i dessa fantastiska härvorna vill väldigt gärna sticka fler projekt och det är ju grymt roligt!

Just nu finns det tre goa mönster att välja mellan, buffen 5 Shades of awesome och sjalen Eleonora och så nu snart buffen Lydia som kommer på tisdag både till butik och webshop. Härvorna går att köpa som bara garn också utan beskrivning och heter då Silk blend fino minis.

Mjuk och gossig halsvärmare

Ibland får jag frågan varför buffarna är så låååånga. Men det är för att jag vet att garnet töjer sig lite vid användning och en buff får utstå mycket mer slitage än en tröja. Det blir mycket av och på, av och på. Om man skulle göra buffen hälften så lång kommer den efter mycket användning ligga som ett litet halsband runt halsen och det vill inte jag! Kortare buffar gör sig bättre med lite stadigare och kraftigare garn men det här garnet är så mjukt och behöver därför lite mer längd för att fylla upp 🙂

Specialpris i kommande nyhetsbrev

På tisdag kommer nyhetsbrevet ut där du som prenumerant så klart får ett erbjudande på garnkittet till tuben Lydia. Om du inte är prenumerant än kan du klicka dig vidare här och fylla i alla uppgifter så lägger jag in dig på listan.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.