0

Vill du hjälpa mig att göra slut med en garnromans? Efter mycket funderingar och känslor har jag till slut bestämt mig för att göra slut med A Mano, det ljuvliga bomullsgarnet från Lana Grossa. Det är ett otroligt fint och mjukt 100 % ekologiskt bomullsgarn som dessutom är GOTS-certifierat.

Men stickvärldens sommarsäsong är kort och jag kan inte ha hur många olika somriga garner som helst. Jag har valt att istället ha kvar Certo som också är ekologiskt och GOTS-certifierat och den finns både som enfärgat och flerfärgat vilket uppskattas av många. Dessutom har mitt hjärta börjat klappa för ljuvliga Tynn line från Sandnes garn som är grymt fin att kombinera med andra kvalitéer men som ändå är helt fantastisk som egen. Tynn Line blir finfin att sticka med dubbelt garn också, då blir det samma stickfasthet som den lite tjockare Line från Sandnes garn som är underbar att sticka i. Men det blir nog en satsning inför nästa vår/sommar.

Utförsäljning

Så vad betyder det här för dig? JO, att det blir UTFÖRSÄLJNING så klart! Just nu har jag sänkt priset från 64 kr/nystanet till pangpriset 50 kr/nystan och har också infört lagerstatus så du kan se hur mycket som finns kvar. Rean gäller så länge lagret räcker så först till kvarn.

Tips på mönster

Vad kan man då sticka i detta fantastiska bomullsgarn? Många som handlat i butiken har köpt till enkla sjalar eller riktigt fina grytlappar med fin färgskiftning men det finns mycket mer fint att sticka i detta garn. A Mano har nästan exakt samma stickfasthet och antal meter per nystan som bland annat Line från Sandnes garn.

Om du vill ha lite inspiration kommer här 6 riktigt fina vårsomriga tips:

LINNE
Sommarlinnet från min bok Sticka till dig själv som också finns som löst mönster i webbshoppen blir finfint i ett färgskiftande garn som A Mano.

ANKERS SOMMARTRÖJA
Ankers Sommartröja är en lättstickad och snygg topp designad av Petiteknit.

KLÄNNING
Den här klänningen tror jag kan bli riktigt häftig i A Mano eftersom den stickas från två olika håll.

KORTÄRMAD KOFTA
Enkel och tidlös kortärmad kofta som passar till det mesta i en somrig garderob.

LÅNGÄRMAD TRÖJA
En skön somrig långärmad tröja i bomull är så användbart och mysigt.

KORTÄRMAD TOPP
Tänk dig den här kortärmade toppen med ett linne under. Så snyggt!

Vad innebär GOTS-certifiering?

Global Organic Textile Standard, GOTS, är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil. Krav ställs på textilfibern och på de kemikalier som används i bearbetningen men också på paketering, märkning och distribution. GOTS ställer också krav på arbetsförhållanden i fabrikerna. Bomullen kommer från Turkiet och garnet tillverkas i Italien.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.