0

Måste ju bara tipsa om den här tröjan som jag fått hjälp med att få stickad. Det blir ju så att numera stickar jag mest på ny design eller sånt som ska säljas så jag hinner inte så mycket mer än det. Men åh va jag ville ha den här tröjan! Ibland är det ju så, att man liksom bara blir kär!

Mönstret kommer från en katalog från Sandnes Garn, Mjukt till damer 2102, och det är så himla mycket fint i den. Vardagliga plagg som man kan ha till det mesta, flera sköna koftor och tröjor och så två olika slipovers. Mjukt, användbart och fint i lite olika svårighetsgrader.

Perleribb genser

Den tröjan jag blev förälskad i heter Perleribb genser och enligt mönstret ska den stickas i Sunday tillsammans med Tynn silk mohair. Men jag har fått min version uppstickad i Tynn line och Tynn silk mohair vilket blev en helt klockren kombo! Den blir ju inte lika varm då och tröjan får ett så fint lyster och fall. Det blir verkligen en tröja du kan ha året om oavsett årstid. Så himla skön och lagom varm. Väljer man Sunday, som ju är 100 % merinoull, blir det ju lite varmare men också grymt fint.

Tröjan stickas nerifrån och upp, ärmarna stickas runt på strumpstickor och så sätts allt på samma sticka och minskas med en bred raglan.

Strukturen är så grymt jättefin, bruten resår, och nej det är inte krångligt. Ett varv resår avbrutet med ett slätstickat varv, kan man tänka. Men allt du behöver veta för att kunna sticka tröjan står fint beskrivet i mönsterkatalogen.

Jag är så sjukt dålig på att be om hjälp men i somras träffade jag min systers svärmor och hon erbjöd sig att sticka upp modeller åt mig som jag kan ha i butiken. Jag blev så himla glad och efter en del färgvalsrelaterad ångest landade det till slut på Tynn silk mohair Dov olivgrön 9071 (kommer snart in i webshoppen) tillsammans med Tynn line Grön 8561. Så fina tillsammans!

Problem med leverans av Tynn Line

Just nu är det många som är sugna på somriga plagg och garnet Tynn line (53 % bomull, 33 % viskose og 14 % lin) är ju en superhärlig kvalité att sticka somrigt med. Men just nu har Sandnes Garn lite svårt med leveransen av Tynn Line. Pandemin härjar fortfarande i många länder och det påverkar så klart även produktionen av garn och kommer nog att göra det ett tag framöver. I slutet på april väntas det bli påfyllning på lagret igen och jag har uppdaterat lagerstatusen i webbshoppen så du kan se vad jag har i lager.

Så om du vill sticka tröjan i exakt samma färger som jag har valt får det bli i slutet på april 🙂 Men den som väntar på något gott!

Om du är osäker på vilka färger som passar ihop är det bara att maila till info@stinamaria.se så hjälper jag dig gärna!

Mönsterkataloger från Sandnes Garn

I butiken har jag flera mönsterkataloger från Sandnes och tanken är att de även ska finnas i webbshoppen. Men det tar sin lilla tid 🙂 Mönsterkatalogerna får endast säljas tillsammans med garn från Sandnes Garn, minst fyra nystan.

Garner som används i häftet 2102 Mjukt till damer

Tynn silk mohair (57 % mohair, 15 % ull, 28 % Silke)

Kos (62 % baby alpacka, 9 % ull, 29 % nylon)

Sunday (100 % merinoull Mulesingfri och ej superwash behandlad)

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.