0

Sjalen Dorothea är klar! 🙂 Och nu på torsdag kommer nyhetsbrevet ut med releasepris på garnkittet. Så från och med torsdag kommer allt att finnas i webshoppen.

Åh va jag älskar dessa små härvor! 🙂 Det är så roligt att ha fem stycken fantastiska nyanser att utgå ifrån. Som en härlig kreativ utmaning. Fundera vilka färger som passar fint ihop och hur långt garnet räcker om man stickar si eller så. Vad det ska bli för något och hur man kan variera och vara kreativ samtidigt som jag vill ha en enkel stickning. Denna gången resulterade denna roliga resa i sjalen Dorothea. Mitt fjärde mönster till detta underbara garn från Manos Del Uruguay.

Så stickar du Sjalen Dorothea

Sjalen Dorothea stickas fram och tillbaka i slätstickning på stickor 3,5 mm, jag rekommenderar rundsticka 60 cm eller 80 cm om du har det. Till slut blir det många maskor och då är det skönt med plats på stickan. Lite här och där stickas det in några varv i räta för en lite mer levande struktur. Du börjar upptill och maskar av nertill i i-cord för en härlig markerad avslutning. Sjalen Dorothea är designad i färgsättningen Dorothea men du kan självklart välja en annan färgsättning och randa sjalen som du själv vill. Är du en ovan stickare, nybörjare eller bara vill ha det enkelt i TV-soffan är detta ett bra projekt.

Den här ljuvliga sjalen är bra att blocka för när du maskat av vill kanterna gärna krulla sig lite. Bada sjalen i ljummet vatten, ca 30 grader. Kläm försiktigt ut vattnet, vrid inte. Spänn ut och nåla fast sjalen på en plan yta. Snåla inte med nålarna! Jag brukar ta ett liggunderlag eller en yogamatta och sedan lägga en handduk under sjalen. Låt sjalen ligga fastnålad tills den har torkat. Svårare än så är det inte att blocka 🙂

Silk blend fino minis

Sjalen är stickad med de fantastiska minihärvorna från kvinnokooperativet Manos del Uruguay som är medlem i WFTO (World Fair Trade Organisation). Garnet levereras i olika färgsättningar med 5 underbara små minihärvor i varje paket. Varje liten härva är omsorgsfullt färgad för hand och blir då helt unik. Färgerna skiftar i fantastiska nyanser men som med allt handfärgat garn kan det också medföra att färgerna skiftar mellan de olika färgbaden. Jag äskar sånt och tycker det är charmigt och fint men det kan vara bra att känna till om du aldrig stickat i handfärgat garn innan.

Garnet är så otroligt mjukt och lent och består av 70 % merinoull och 30 % silke. Så det är definitivt ett garn för dig som tycker att allting stick. Därför är det superbra till just sjalar, buffar eller annat som ska bäras direkt mot huden. Många som provat att sticka i dessa fantastiska härvorna vill väldigt gärna sticka fler projekt och det är ju grymt roligt!

Just nu finns det fyra goa garnkit att välja mellan i detta grymma garn, buffen 5 Shades of awesome och sjalen Eleonora, buffen Lydia och så nu snart sjalen Dorothea som kommer på torsdag både till butik och webshop. Dessa beskrivningar säljer jag endast tillsammans med garnet. Härvorna går att köpa som bara garn också utan beskrivning och heter då Silk blend fino minis.

Specialpris i kommande nyhetsbrev

På torsdag kommer nyhetsbrevet ut där du som prenumerant så klart får ett erbjudande på garnkittet till sjalen Dorothea. Om du inte är prenumerant än kan du klicka dig vidare här och fylla i alla uppgifter så lägger jag in dig på listan.

Join the discussion 2 Comments

  • Irene Norén skriver:

    Du gör så otroligt vackra skapelser och jag är så glad att jag hittade dig på Instagram …. du är inte bara duktig med stickor och garn när man beställer något hos dig så går det i flygande fart från beställning tills garnet ligger i min brevlåda Tusen Tack Stina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.