0

Hur har du det i kylan? För visst är det fortfarande kallt och fruset ute? Uppe i norr är det så mycket snö att man varken ser bilar eller cyklar men här är det mest slask.

En ny vardag börjar ta form nu efter jullov och helger. Jag är så glad i mitt lilla butiks-lager-kontors-paradis, mitt härliga ställe där jag kan fokusera, packa ordrar och ha allt samlat prydligt, ordningsamt och framför allt på samma plats. Märker redan nu hur mycket kraft, fokus och energi jag sparar på att inte åka så mycket bil som jag gjorde förut. Skönt! Och vad som är så otroligt roligt är att så många tittar in när jag har öppet.

Mellansäsong och skaparglädje

Nu känns det som att man är lite i en mellansäsong, några funderar på vårstickning och vad nästa grej ska vara att sticka. Är man fortfarande sugen på tjocka varma tröjor eller går det mer åt svalare plagg? Vilka färger ska passa till vilka kläder och till vilken jacka ska jag ha den här sjalen? Hmm…

Nu när jag driver webbshop och butik känner jag att jag måste ligga steget före så det finns fina förslag anpassat till säsong, temperatur och stundande trender. Måste tänka på försäljning, att inte gå back, att kunna täcka kostnader och så vidare. Vad är smartast att satsa på? Vad är trendigt just nu?

Men min kreativitet funkar inte så. Om mitt hjärta klappar för någon speciell design som poppat upp inom mig kan jag liksom inte lägga det åt sidan förrän plagget är stickat och klart. Oavsett vad som är trendigt för tillfället och vad det är för temperatur ute. Skisser och planering i all ära men skaparglädje måste få vara just det, skaparglädje. Hantverk måste få ta tid och hjärtat måste vara med.

Så jag struntar lite i vårtänk, måsten och borden och har precis lagt upp till en ny design i Mias Suri. En fluffig, varm och go tröja med lös passform.

Mössan Britta – Nytt garnkit i webshoppen på gång

Men så länge, medan det fortfarande faktiskt är kallt och vinden susar om öronen, har jag gjort ett nytt mönster på en rejäl, varm och go mössa. En chunky toffs-mössa som stickas på stickor nr 7 mm. Mössan matchar vantarna Greta från boken Sticka småvarmt så om du stickat vantarna kommer mössan passa fint tillsammans. Mössan Britta stickas i tre trådar, dubbel tråd Peer Gynt tillsammans med enkel tråd Tynn silk mohair från Sandnes. Jag har blandat alla dessa trådar för att få lite lyster och fluff och en mäktig toffs. Just nu är mönstret ute på teststickning och nästa vecka kommer nyhetsbrevet med release-pris. Då dyker också garnkittet upp i webbshoppen. Här kommer ett urval av färger att fundera på så länge, det kommer finnas fler att välja bland eftersom Peer gynt och Tynn silk mohair har så många nyanser som är superfina tillsammans!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.