0

I december släppte jag den här mysiga ponchon som garnkit i min webbshop och det är fantastiskt roligt att så många vill sticka den. Tycker faktiskt att den förtjänar ett eget blogginlägg för dig som är nyfiken, sugen på att sticka den eller bara vill veta lite mer, det är ju alltid kul att se lite fler bilder också. Eller hur?

Lättstickad och enkel

Först och främst, ponchon Frida är superlätt att sticka. Alla kan sticka den! Ett bra projekt för dig som aldrig stickat innan eller känner dig lite rostig för det var längesen du höll i ett par stickor. Frida stickas i ett enda rakt stycke, utan minskningar eller ökningar eller knasigheter. Du lägger upp maskor, stickar slätstickning och maskar av och tadaaa! Efter en liten söm är den klar att använda! Väldigt lätt och TV-vänlig. Total tristess enligt vissa men ren avkoppling enligt mig. Jag njuter av det enkla och repetitiva.

Garnkit i webbshoppen

Jag har stickat ponchon Frida i dubbeltråd Tynn silk mohair från Sandnes Garn på stickor nr 5,5 mm. Jag har stickat min fram och tillbaka på rundsticka 60 cm men om du har vanliga stickor går det alldeles utmärkt. Garnkittet kostar 400 kr och då ingår beskrivning och fyra nystan. Du kan sticka den helt enfärgad eller göra som jag gjort, blanda två olika färger för att få en egen färgsättning med fin melering. Min är stickad djup vinröd och rost. Så fint tycker jag! Älskar det här murriga jordnära tonerna!

Jag har föreslagit flera goa färgkombinationer men om du inte hittar någon som passar dig, hör av dig till info@stinamaria.se så sätter vi ihop något som du gillar bättre.

Så här fin blev den i Djup petrol tillsammans med petrol!

Att blocka eller inte blocka

Det här är också ett bra exempel som visar hur skillnaden blir på ett sånt här plagg om man blockar eller inte. Jag har valt bort att ha kant eller kantmaskor på ponchon vilket gör att när man stickar slätstickning så krullar sig kanten lite. Jag tycker det är rätt snyggt så jag har inte blockat min poncho.

Men mamma som har stickat petrolvarianten har blockat sin poncho genom att fukta plagget med en sprayflaska och sedan spänt ut det på ett plant underlag. För att hålla stickningen på plats kan man nåla fast den i önskad form på en gummimatta, t ex en yogamatta från Rusta eller såna här träningsmattor från Biltema (inget betalt samarbete, bara vill tipsa). Sen låter man plagget ligga där en stund och vila sig torr och fin. Då får man mer raka kanter på sin poncho. Jag tycker båda blev snygga!

Ponchon Frida passar till typ allt i garderoben! Jag gillar att ha den över klänningar men det blir lika snyggt till jeans och en tight tröja. Den är också väldigt lätt och väger typ nästan ingenting, 100 g för att vara exakt! Jag kommer nog använda min poncho rätt mycket och säkert hela året, för jag tror den blir lika mysig att ha på sig ute en sval sommarkväll som en kylig eftermiddag inomhus.

Ny bok på gång

Måste också passa på att berätta att en ny bokresa har börjat och ingen är gladare än jag! Den här gången blir det inte en klassisk mönsterbok utan det blir en lite annan typ av bok med smått och gott, det kommer några nya mönster i boken, men mönster är inte huvudfokus 🙂 Jag vill inte säga för mycket om boken än innan den tagit ordentlig form men avtalet med förlaget är påskrivet så nu är det grönt ljus att tuta och köra. ROLIGT! Hoppas du är nyfiken!

Snart nytt mönstersläpp

Om ett par veckor kommer årets första nyhetsbrev ut och den här gången blir det ett releasepris på en sprillans ny mössa stickad i Peer Gynt. Klicka här för att bli prenumerant så du inte missar mina erbjudanden!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.