0

Det är snö ute och julen kommer i år också. Skillnaden är att jag hinner ta in allt. Hur luften blir kallare och kallare, hur mörker och månljus tar mer plats ute. Frost, snöknarr under skorna, pepparkaksdoft, glögg och bak.

För första gången på många år känner jag igen mig själv i att njuta av varje ögonblick runt jul. Allting gör mig lika löjligt glad som barnen. Vi bakar tillsammans, kladdar med choklad och kristyr, pysslar som aldrig förr. Ser på julkalendern och alla julfilmer vi kan hitta tillsammans. Pyntar överallt! För nu är det jul! På riktigt det här året!

Och för dig som inte känner så är det helt okej det med. Glöm inte dig själv i all julstress, vad behöver du för att orka? Barnen kommer älska dig även om ni inte hann baka alla kakor, åka på glöggmys, göra smällkarameller, pyssla…. det känns ganska fint att hålla om varandra och bara se på julfilm också. Och du, det kommer en jul nästa år igen.

Hur lite tid eller energi vi har haft hemma genom åren har det alltid lyckats bli mozartkulor på julafton. En klassiker och favorit hos oss. Så enkelt, så gott och inga problem att baka med barnen. I år köpte vi ögon och lite annan rolig dekoration. Men för första gången ever så köpte jag lagom mängd av allt! Det har ALDIRG hänt innan. Om du också vill göra dem kommer receptet här:

Mozartkulor

Ingredienser
1 pkt Nougat
3 pkt Mandelmassa
3 stora pkt Mörk choklad
Valfri dekoration
(minns inte gram/pkt men det löser sig nog fint ändå 🙂

Gör så här:
Börja med att skära nougaten i tärningar, enklast att göra när den är kall. Ta en bit mandelmassa och forma till en boll, gör en grop, stoppa in nougattärningen och rulla den till en boll. När du gjort färdigt alla bollarna doppar du dem i smält choklad, dekorera innan chokladen torkar.

Jag önskar dig en underbar jul!!!!

mozartkula

Julklappstips till sticktokig

Du vet att hen ÄLSKAR att sticka men vad och hur är inte alltid så lätt att svara på. Vilket garn ska jag välja, vad räcker till vad, vilken färg, vilket material, ull, alpacka, bomull… Valen är många. Så vad ska man då ge bort till någon som älskar att sticka? Don’t worry! Här kommer de bästa tipsen 🙂

Böcker

Stickböcker är en jättefin julklapp! Pdfer, utskrifter och häften i all ära men en fin stickbok värmer vilket hjärta som helst. Hm, klart jag säger det som har gjort tre stycken själv men det måste absolut inte vara mina. En stickbok är så himla otroligt roligt att få men något man kanske inte unnar sig själv för man lägger pengar på garn hela tiden 🙂 Jag har hela bokhyllan full av stickböcker och blir glad varje gång jag bläddrar i dem.

Jag vill kolla in StinaMarias böcker

Stickmarkörer

Stickmarkörer är något man alltid använder. Vad är då detta? Jo, något som underlättar minskningar och ökningar och som lättare guidar formanpassningen av det stickade plagget. Och dem går åt, särskilt om man har många olika projekt på gång samtidigt. Dem har också en magisk förmåga att slarvas bort eller gömma sig. Något expertstickaren kommer att älska och som nybörjaren inte unnar sig.

Ta mig till stickmarkörerna!

Halsband

Halsband med stickor och garnnystan är en kul grej för den som öppet vill visa vilken sekt… öh hm vilken passion man har i livet. En fin present som inte så många andra har. Alla mina smycken är gjorda av nickelfri metall.

Halsband! Ja, jag vill se!!

Örhängen

Örhängen finns också med stickor och garnnystan men även som spinnrockar, saxar och symaskiner. Hur gulliga som helst och garanterat något din sticktokiga vän kommer att uppskatta!!

Örhängen! Åh jag vill se!!

Join the discussion One Comment

  • Stina skriver:

    Men åh tack Christina!! Så roligt och fint att höra 🙂 Tusen tusen tack och jag önskar dig också en härlig jul och en god fortsättning på det nya året! Kram Stina

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.