0

Nu händer det så mycket roliga grejer att jag nästan smäller av lite varje dag! Att en kan få ha de så gött 🙂 Jag delar upp blogginläggen lite så inte ni också smäller av!

Först och främst, SIV. Älskade Stickfest i Väst. Förra året vid den här tidpunkten mådde jag så enormt sjukt dåligt. Mitt liv var inte mitt, allt bara snurrade och jag hade förlorat mig själv. Stickfest i Väst förra året gav mig möjlighet att sitta och stirra över havet och undra vad jag höll på med. Hur kunde allt bli så himla fel? Där och då tog jag beslutet att säga upp mig från mitt jobb. Måndagen efter SIV-helgen gjorde jag verklighet av mitt beslut.

Då visste jag inte att jag hade det värsta framför mig. Stressen och utmattningen hade spridit sig och tagit över hela mig, konsekvenserna av min destruktiva livsstil gick inte att bromsa. Alla symtomen fanns där och skrek, ekade och slet för att få uppmärksamhet. Men jag var så tom, så bedövad att inga signaler gick fram. Inget registrerades som det skulle, bara undanflykter och bortförklaringar. Jag är fortfarande chockad över hur kroppen till slut tog över och gjorde mig totalt maktlös i flera månader.

Till alla som undrar om man inte bara kan vila en stund, skärpa sig och fortsätta som vanligt kanske man kan beskriva det som en magsjuka eller en förlossning. Kroppen kräks och det finns inget som helst du kan göra för att förhindra det, du kan stänga munnen, men det kommer ändå. Det kommer ändå. Som att föda barn och någon säger, knip lite med benen så går det nog över. Barnet kommer ändå. Det kommer ändå. Och det finns ingenting du kan göra för att förhindra det. Mäktigt egentligen att kroppen har den förmågan att ta över. När det verkligen gäller.

Så var Stickfest i Väst 2019

Hade min kropp inte sagt ifrån hade jag inte varit där jag är idag. Så förra helgens Stickfest i Väst kändes som ett enda stort firande! Jag är så glad och tacksam över att jag mår som jag mår idag, att jag orkar, att jag kan vara glad och att jag vill vara bland människor. Med mig hade jag min mamma, min kära syster och hennes svärmor som kom ner hela vägen från Umeå. Min syster mår också bättre. Inte bra men bättre. Så det var en helt fantastisk helg från början till slut! Och i år TRUMVIRVEL, TRUMVIRVEL, TRUMVIRVEL! Får ni se det på film!!! För jag har ÄNTLIGEN dammat av min youtubekanal och nu publicerat min allra första film. Hoppas att du gillar den! (Bitvis blir det lite dåligt ljud, lite rörig och skakig bild men lovar bättring till nästa gång 🙂

Premiär – StinaMaria på Youtube

Du får mer än gärna prenumerera, dela och tumma upp om du vill se mer av mig på youtube 🙂

Vickevira sockgarnskurs
Färga sockgarn
Vinst i knitbattle

Jag kom 6:a i kampen om titlen Snabbaste stickaren i väst!! Tusen tack till Lenas Garn som sponsrade den fina vinsten.

Torget på SIV 2019
Fru Valborgs garn
Garn från Magasinduett
StinaMarias inköp på SIV 2019
Marstrand
Blomma
Marsstrand
StinaMaria med syster

Stickcafé med föreläsning om stress lördag 13 april

Jag vet att det är många som läser min blogg som upplevt utmattning precis som jag. Många som undrar om stress och om hur man kan förebygga och förbättra. Oavsett om du aldrig varit på ett stickcafé eller om du är en veteran. Gammal, ung eller någonstans däremellan. Alla är lika välkomna att andas in våren med oss.

Välkommen till en föreläsning om stress, stresshantering och andning. Andningen är en av de kraftfullaste metoderna i stresshantering. Med en förbättrad andning minskar du stressen och får många hälsoeffekter. Teori varvas med praktiska övningar. Föreläsare är Malin Rosenqvist som är stresscoach och andningsinstruktör.

PS. Detta är sista eventet jag ordnar på Ånäsvägen innan jag startar upp i Floda

Läs mer här

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.