0

Sista dagen på året är här! Snart väntar ett roligt nyårs-hallabalo-firande med 13 personer hemma hos oss! Det ska bli jätte roligt! Och tänk…. båda mina systrar är här hos mig just nu. Det kan ju inte bli bättre?

Så här i slutskedet av året blir det ju lätt att man vill titta tillbaka, minnas, reflektera och fundera lite på allt man har gjort under året. Vad var bra? Vad var dåligt? Vad vill jag göra mer av?

Jag vill också passa på att TACKA alla fantastiska människor som läser bloggen, följer mig på Instagram och Facebook. Tusen tusen tack för alla hjärtan och kommentarer. De värmer hela vägen in i själen och betyder så mycket!!!

Här kommer en summering av mitt stickår 2017.

Vad har jag stickat?
Oh, har helt tappat räkningen på allt jag har gjort. Men detta vet jag att jag har stickat:
12 Mössor (minst)
6 par handledsvärmare (minst)
1 Tweedtröja
1 Luvtröja
1 Halsvärmare
2 Tubhalsdukar
2 Ponchos
1 Bolero
1 Sjal
1 Babymössa
1 Disktrasa
2 Handledsvärmare i barnstorlek
1 Par vantar
Utöver detta har jag två halvfärdiga tröjor som ska bli klara.

Största glädjen
Att få hålla i min bok Sticka till dig själv rykande färsk från tryckeriet. Vilken svårslagen känsla av lycka detta är!! Tredje boken!! Att få hålla något i sin hand som man har jobbat med så intensivt under ett års tid, att äntligen få se alla skisser som blev verklighet, alla bilder, den grafiska formen och alla trycktekniska detaljer på plats. Eftersom jag gör alla momenten själv och är väldigt självkritisk är det ju fantastiskt roligt att känna att man faktiskt blev nöjd 🙂

Roligaste stickprojektet
Nej, dum fråga. Allt jag har på stickorna ger mig precis lika mycket glädje 🙂

Årets stickevent
Hm, 2017 har varit ett ganska stort stickeventår för mig (och min mamma :). Jag har blivit inbjuden till många stickcaféer och pratat om grytlappar och böcker. Jag har haft bokrelease för Sticka till dig själv. Och jag har stått på julmarknad och syfestivalen. Och så ska vi inte glömma underbara knit@longnaas. Jag kan inte välja någon favorit, allt har varit lika roligt

Årets nystan
Jag har så många favoriter men om jag måste välja ett enda skulle det bli Tweed från Sandnes Garn som jag stickat MYCKET i under året. Men favoriter är även Alpacka och Alpacka ull från Sandens Garn.

Jag fick gåshud av
Min tweedtröja som jag stickade i mörk blå tweed. I boken har jag stickat upp storlek M men jag ville ha en tightare modell så jag gjorde en i S till mig själv. Och den är sååååå underbar att ha på sig. Om det är något jag har gjort bra det här året så är det den. Gåshud helt enkelt!

Årets UFO
Jag har designat ett mönster i garnet Alfa från Sandnes Garn. En tröja stickad uppifrån och ner. Jag gillar den jätte mycket och har bara ärmarna kvar men så utgick garnet från deras sortiment och då la jag det åt sidan och avslutade andra stickprojekt i stället. Och nu ligger den där i skåpet och väntar på mig….

Årets inspirationskälla
Utan tvekan Emelie Ohlsson som blivit som en idol för mig. Hon stickar inte alls men hon är en fantastisk fotograf och jag har lärt mig så himla mycket av henne under året och hon har gett mig så mycket inspiration.

Mest gillat på instagram @stinamariastickar
Här är mina mest gillade bilder på instagram under 2017. Är på något sätt jätteglad över att just dessa bilder kom med bland era favoriter. Tack, tack, tack för alla hjärtan och goa kommentarer! Ni är bäst!!

Bestnine2017
Stina Tiselius

Från mig till dig

Gott Nytt År

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.