0

Hoppas du fått en bra start på det nya året!

För att känna mig mindre vilse i livet har jag börjat summera året som varit och formulerat nya mål för mig själv. Vad tog och gav mest energi? Vad kan jag göra bättre? Vad lärde jag mig? Vad gjorde ont? Vad är jag tacksam för? Vad vill jag bli när jag blir stor?

I början av 2018 summerade jag även stickåret 2017 och det är ju sjukt mycket roligare och mindre dramatiskt. Vad hade jag på stickorna? Vad var roligast? Vad har jag upplevt?

Här kommer summeringen av mitt stickår 2018.

Vad har jag stickat?

Oh, kanske ska fråga mig vad jag inte har stickat? Det jag stickat absolut mest i år är trekantssjalar. Eftersom min hjärna större delen av det här året har varit som en övermarinerad, möglig jordgubbe så har det inte riktigt funnits kapacitet för att sticka avancerade grejer. Jag har även stickat en hel del ponshosar, handledsvärmare och mössor.

Största glädjen

Va, glädje? Har jag någonsin varit glad det här året? Hahahah, näh skämt åsido. Den största glädjen har nog ni gett mig under året. Så många fina kommentarer, tröst, kramar, pepp och kärlek!!! Det har betytt otroligt mycket och gjort mig så himla glad när jag behövde det som mest. Min mamma har också gett mig mycket glädje, shit va roligt vi har haft under årets alla events, marknader och mässor.

Roligaste stickprojektet

Får jag säga trekantssjal med grova stickor? Sååå enkel att sticka, så avkopplande och så skön att ha på sig, så användbar. Jag är en variationsstickare och fastnar aldrig för en speciell grej men jag kommer ofta tillbaka till den enkla trekantssjalen. Ju mer stress jag känner desto mer trekantssjalar. Med andra ord har jag stickat säkert 50 trekantssjalar det här året.

Årets stickevent

Jag har ju varit på en hel del äventyr det här året. Tyvärr krockade Knitalongnaas (som jag brukar åka på) med julmarknaden på Tjolöholms slott. Men däremot var jag på Stickfest i Väst och det var helt otroligt mysigt! Jag höll i workshopen ”Designa din egen grytlapp” vilket var fantastiskt roligt! Sen vill jag också nämna Stickmyset på Sally som ju var mitt första heldagsevent jag har anordnat. Så glad att vi fick så mysigt denna dag!!

Årets nystan

Men årets nystan måste ju bli Mia SURI. Långhårig alpacka som är gossig som få! Jag har inte mött en enda människa som känner på dessa nystan för att sedan gå obemärkt förbi. Alla stannar upp, vill gosa lite till, de som inte stickar vill köpa något uppstickat och de som stickar blir alldeles till sig. Jag är ingen garnbutik och kommer aldrig vara det men för det här garnet gör jag ett undantag. Under 2019 kommer jag att bli återförsäljare av Mia SURI men det kommer bara gå att köpa färdiga garnkit med beskrivning.

Jag fick gåshud av

Min poncho som är på framsidan av boken Sticka till dig själv. Den får jag liksom återkommande gåshud av. Jag har använt den så himla mycket sen jag stickade den. Och under året har jag stickat upp flera och jag tröttnar aldrig på den. Blir så fantastiskt glad för allt fint ni säger om den <3

Årets inspirationskälla

Här vill jag säga ganska många namn men en person som varit enormt bjussig och omtänksam är Mia Aarstrand som driver GarnTua. Som företagare kan det bli lite ensamt ibland och det är så otroligt skönt och uppskattat att ha någon att bolla med då och då. Någon som peppar, ger energi, kommer med tips, lånar ut lampor till mässor och som dessutom får en att skratta. Kan det bli bättre?

Årets UFO

Fortfarande samma som förra årets….

Mest gillat på instagram @stinamariastickar

Fina minnen allihop men mest mysigt var det nog att lära Vera att sticka. Tack för alla hjärtan!!!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.