0

Mindfulness, vila och meditation brukade vara de fulaste och mest laddade orden för mig. Det brann i hela min kropp när någon bad mig slappna av under en massage eller avslappningsövning. Jag ÄR avslappnad kunde jag fräsa frustrerat i min provocerade sönderstressade lilla hjärna. Men det var jag aldrig. Inte ens i närheten. Oro, ångest, stress, självförakt, sorg och kreativa processer. Inget annat fick plats.

Om någon hade sagt för ett år sedan att jag nu mediterar dagligen, skulle jag skratta tills jag grät och inte tro på det alls. Men så är det.

Eftersom jag inte klarar att lösa upp alla svärmande och kryllande tankar själv så använder jag appen Headspace och den funkar jätte bra för mig! Och nej inget betalt samarbete här, bara väldigt nöjd. Man kan välja olika inriktningar, nybörjarnivå, expertnivå, finns också många meditationspass för oss med ångest, sömnproblem och dålig självkänsla. Finns där appar finns både som gratisversion och betalversion.

Det är så nytt för mig att ta en lång paus varje dag och tänka på hur jag mår, hur det känns i kroppen just nu. Vad vill jag? Vad orkar jag? Vad tar mest energi?

Att vara på SPA var laddat och nästan ibland rent obehagligt. För hela grejen är ju att man ska sitta där tyst i sina tankar…som jag alltid velat fly från, och dessutom njuta! Men förra helgen när jag och mannen var på Arken Spa för att fira vår 10-åriga bröllopsdag var jag avkopplad som en överjäst deg. Det var HAN som till slut började skruva på sig lite då och då och ville gå vidare och testa en annan pool eller en annan bastu. Jag somnade! Har ALDRIG hänt förut!

Mål och destruktiva tankar

Andra saker som hjälper mig med destruktiva tankar är att vara i skogen eller sitta på stranden. Träden, löven som susar och vågorna som brusar. Boken Hjälp jag är utmattad,  skriven av Clara Lidström och Erica Dahlgren, öppnade mina ögon på många sätt. Och så träning. Älskade träning. Jag vet att träna hjälper, jag brukar få massor av energi och bli euforisk av lycka när jag avslutat ett pass. Som att jag kunde känna ett varmt, skönt pirr strömma ut i hela min kropp och göra den rofylld och len från insidan och ut. Sinnesro. Men jag har inte kommit hit än. Det är ett mål. Än är det promenader som gäller.

Mål. Det är bra att ha. Jag köpte en almanacka, en sån där riktigt som känns i händerna, som man kan bläddra i, skissa, rita, tänka och kladda. En hel bok i A5 att klottra ner mål. Men nu istället för att fylla den med vad som ska hända varje dag, skriver jag istället vad som ska hända i veckan. 4 saker. 4 enkla saker.

Skriver jag upp 15 saker och får gjort 5, kryper ångesten fram och slingrar sig om mig som en svart tjock dimma. Då är det bättre med 4 saker som mål, sen kanske jag får gjort en till grej och en till grej. Men poängen är att sätta upp mål som jag faktiskt klarar av. En ny grej är också att jag skriver in tid för vila och planerar allt annat runt omkring det.

En syfestival har gått förbi och jag är så glad för varenda en av er som kom och hälsade på oss i montern. Jag och min mamma hade som vanligt helt fantastiskt roligt!! Och bäst av allt! Inget bakslag kom, som jag var väldigt rädd för. Jag gav mig själv tid att vila efteråt och det har gått bra. Det känns otroligt hoppfullt inför kommande mässor och events.

Smycken, syfestivalen och stickcafé

Såååå roligt att ni gillade mina smycken!! Kan ni fatta, de tog slut!! Och sen hörde en drös av er och ville beställa allt möjligt! Så himla otroligt roligt! För nu fick jag ju göra fler armband, halsband och örhängen som kommer upp på webshoppen efter mässan i Umeå. Om du bor i Göteborg kan du redan nu hitta mina smycken på Sally Bazar &CO som ligger på Ånäsvägen 20 i Göteborg. Imorgon kommer jag att ha öppet  tillsammans med Hanna Manikoff som kommer sälja egen honung kl. 15.00–18.00.

Därefter blir det stickcafé i butiken och jag fullkomligt LÄNGTAR. Extra roligt är det att många nybörjare kommer! Vill du också komma? I skrivande stund är det endast 2 platser kvar. Föranmälan krävs.

Just det, det här med mål. Ett av veckans mål är att lägga upp stickmarkörerna i webshoppen. Woalla! De finns där nu. Det är ju det här jobbiga med slinkiga plastmarkörer som lossnar eller hårda metallbågar som stör händerna. Mina stickmarkörer är lätta och mjuka och sitter där de ska. Dessutom följer de med sticket och känns lika goa som garnet du stickar i.

Kram kram

Sinnesro

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.