0

Plötsligt händer det! Det är höst, dimmigt och kallt. Även om jag älskar höst känner jag mig ganska oförberedd i år, jag har inte ens någon bra höstjacka. Den jag haft de senaste åren har helt gått sönder och det känns svårt att hitta någon ny som är lika bra. Hmm… när jag tänker på det behöver jag nog en ny vinterjacka också.

Eller så skiter jag i det och kör tusen lager stickat istället 🙂

Tubhalsduk i Kos

Men något som jag VET att jag kommer använda mycket i höst är den här tubhalsduken! Mönstret finns med i Sticka till dig själv men jag har nu använt KOS istället för Alpacka ull och Tweed som i boken, därför blir den lite mindre. I butiken kommer det att finnas garnkit som jag först tänkte kalla för Koskit…. men det går ju inte.

Jag har stickat väldigt mycket i KOS (Sandnes) senaste veckorna. Jag älskar både färgerna, strukturen och hur det känns i händerna när man stickar.

Så här fin blev barntröjan i Kos taupe som finns med i Sticka enkelt till barn

Kommer också lägga upp dessa i webshoppen så småningom men får se när jag hinner. Nu är det verkligen högsäsong för mig. Den här månaden blir det två stickcaféer på Garveriet, Skördefest på Tjolöholm, Syfestival i både Umeå och Stockholm och så ska man ju ta det lugnt, återhämta sig och allt det där samtidigt som webshoppen ska skötas och sociala kanaler ska vara uppdaterade…

Högsäsong och återhämtning

Det tuffaste utmaningen för min utbrända hjärna är att hålla koll på allt som ska packas med hit och dit och att hantera rädslan för att glömma bort något viktigt. Känns som att jag har en uppsättning av mäss/marknadsmaterial som behöver vara på tre ställen samtidigt just nu.

Men jag blir verkligen bättre och bättre på att återhämta mig och att planera min tid. Många undrar hur jag orkar medverka på såna här events, ”åh va slitigt det låter”. Men jag älskar det, varje del av det! Att fundera hur montern ska se ut, vilken känsla jag vill skapa för alla besökare, hur jag kan presentera mitt sortiment på bästa sätt och framför allt att möta alla underbara människor, prata stickglädje och kreativitet, prata om livet, prata garn, färger och passion till hantverket. DET är helt obeskrivligt roligt! Det är också helt fantastiskt mysigt att få träffa er som följer mig på bloggen och instagram, ni gör ju liksom gör den här resan med mig känns det som. Ni vet vad jag går igenom och kanske till och med känner igen er.

Foto: Will Rose, Tjolöholms Slott

Skördefest på Tjolöholms Slott – 4–6 oktober

Det är första gången jag är utställare på just Skördefesten, tidigare har jag medverkat på julmarknaden och ska även göra det i år. Känns så himla mysigt! Jag älskar naturen, de vackra byggnaderna och stämningen. På Skördefesten kan du handla fint hantverk, lokalproducerad mat och även uppleva slottet och den vackra naturen. Men du kan också delta i både Äpplekakstävling och pumpabowling. För barn ordnas det ponnyridning, käpphästbana, tramptraktorer och en himla massa annat roligt. Så ta med hela familjen! Jag kommer finnas inne i Magasinet och sälja både smycken, stickat och garnkit. Kom gärna förbi och hälsa på mig om du tar dig dit!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.