0

Tänk så himla mysigt det blev! Förra veckans stickcafé-premiär var ju helt otrolig! Har inte riktigt fattat än att vi fick besök av över 40 kreativa själar som satt och stickade tillsammans. Och som var så glada och tacksamma över att vi ordnade.

Dessutom kom det flera som aldrig tidigare varit på stickcafé och det känns ju helt fantastiskt bra. För dig som sitter hemma och tvekar, funderar och undrar vad vi gör och hur det går till, vill jag berätta att det inte händer så speciellt mycket.

Vi träffas, pratar, stickar i grupp och äter en grillad smörgås på Garveriet. Men det händer något när man stickar med andra. Det blir en slags oförklarlig gemenskap när människor möts med samma intresse. Nervositet, fjärilar i magen och prestationsångest försvinner och ersätts av nyfikenhet, kreativitet och inspiration.  Att kunna fråga någon när man kört fast i en krånglig stickbeskrivning, älta när något inte går som det är tänkt, få hjälp med färgval, pepp när man kanske ska våga sig på en ny teknik, få inspiration av andras projekt och kanske till och med lära sig något nytt. Att ha en riktig stickkompis är guld värt! Någon som förstår, på riktigt!

Mina vänner har inte riktigt fattat grejen med stickning (och ja, jag har försökt övertyga dem) så alla mina stickkompisar har jag träffat på olika stickcaféer och events. Men det blir ju lite vad man gör det till. Fråga bordsgrannen om vilket projekt hon har på stickorna, mingla runt och våga gå själv även om du inte känner någon. Du blir snabbt en i gänget, jag lovar.

Stickcafé tisdag 24/11, kl. 16.00–19.00

Nästa stickcafé är på tisdag den 24:e september och du anmäler dig genom att klicka i Kommer på facebookeventet. Har du inte facebook och vill komma ändå kan du maila till info@stinamaria.se

Det kostar 100 kr som betalas inne i restaurangen på Garveriet när du kommer. Då ingår en grillad smörgås och kaffe/te. Butiken är öppen kl. 13.00–19.00 denna tisdag och jag och Mia är i butiken under stickcaféet samtidigt som vi går runt och minglar och pratar med er så mycket det bara går.

Hoppas vi ses på tisdag!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.