0

Nu är den här! SOMMARSJALEN SIGNE. Hon är här för att stanna och kommer bo på mina axlar i sommar! Så sval och skön att svepa om sig när solen steker eller när vinden kommer.

Sommaren är också här! Visst är det underbart! Jag har till och med badat ett par gånger, brukar inte göra det innan midsommar men det är väldigt tacksamt att ha två barn som motiverar en när man står där och tvekar. För det är ju så härligt när man väl doppat sig. Då kan jag bada länge 🙂

Men så när dagen är slut och man känner sig sådär härligt nöjd med sig själv, upptäcker man ändå hur huden börjar svida och ja. Även i år har jag lyckats uppnå kräftrött tillstånd lite här och var. Oftast är det ju urringning och axlar som väldigt framgångsrikt lyckas bli grillade. Därför var jag så sugen på att sticka en sommarsjal, det har liksom saknats i min garderob. Något att svepa om sig när solen steker eller när vinden kommer. Något fint, mjukt och skönt att ha direkt mot huden.

Sommarsjalen och Sommarsjalen Signe

Sommarsjalen föddes! Första versionen stickade jag upp i Romanza, ett ljuvligt garn som består av 58 % Lin, 26 % viskos, 16 % bomull. Men samma dag som nyhetsbrevet gick ut och garnkittet släpptes i webbshoppen fick jag besked om att garnet har utgått och att allt på lagret redan var slut.

Efter att ha argat en stund gick jag vidare med livet och funderade på vilka andra garner som skulle kunna passa istället. Funderade på att köpa in andra liknande garner men hittade inget klockrent som hjärtat började klappa för.

Istället landade jag i det enfärgade Tynn Line från Sandnes Garn. Jag har precis fått in det i mitt sortiment och fullkomligt ÄLSKAR detta garn. I jämförelse med Romanza består Tynn Line av mindre lin och mer bomull och viskos (53 % bomull, 33 % viskos och 14 % lin) vilket gör garnet väldigt mjukt och skönt att ha mot huden. Det man stickar får ett väldigt fint fall. Min andra version av sommarsjalen har jag gjort lite bredare och större så att den verkligen går att svepa om sig. Jag gav henne namnet Signe.

Enkel och avkopplande stickning

Tynn Line är ett helt underbart garn, så mjukt och härligt att sticka i. Signe är väldigt lättstickad, det går fint att ta med sig henne på stranden, på tåget, i bilen, parmiddagen, filmkvällen med vänner och familj, ja du fattar. Enkel och skön avkopplande stickning som går att avbryta och plocka upp utan ansträngning. Och skulle det bli något misstag på vägen är det superlätt att repa upp. Ett jättebra projekt för dig som är nybörjare!

Sjalen stickas fram och tillbaka på rundsticka från nacken och ner i dubbel tråd Tynn Line på rundsticka 4 mm 60 cm. Du avslutar sjalen med en fin och enkel volangkant stickad i Tynn Silk Mohair.

Nyhetsbrev med release-pris

På onsdag 30 juni kommer nyhetsbrevet med ett fint releasepris till alla prenumeranter. Då kommer också garnkittet dyka upp i webbshoppen i en mängd härliga färgkombinationer. Min är stickad i två olika färger (kitt och ljusbeige) och får därför en riktigt fin melering men du kan också sticka den helt enfärgad.

Vill du också bli prenumerant och få erbjudanden? Klicka här och fyll i dina uppgifter så du inte missar något.

Join the discussion 4 Comments

 • Annette Wahlberg skriver:

  Hej!
  Jag skulle gärna vilja beställa endast beskrivning till Signe sjalen.
  Går det?
  Mvh Annette Wahlberg

  • Stina skriver:

   Hej Annette,
   Va roligt att du vill sticka min sjal Signe! Det går fint att köpa mönstret löst, jag mailar dig 🙂
   Kram Stina

 • Regina Maria Eliasson skriver:

  Hej jag skulle också vilja beställa bara mönster om det är möjligt?😊

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.