0

Bok, bok, bokjobb! Väldigt mycket bokjobb just nu. Älskar att se hur min fjärde stickbok, Sticka småvarmt, växer fram sida för sida. Skisser blir till färdiga plagg, idéer blir bilder. Ord och siffror förvandlas till beskrivningar. Korrektur ska snart lämnas in till förlaget. Jag älskar varje del av bokprocessen, och det är en sån lycka att få göra alla moment själv. Alla passioner i ett projekt!

Just nu strävar jag efter att beskrivningarna ska vara lätta att förstå så att du som stickar ur boken ska kunna ha så roligt som möjligt och inte behöva svära över dåligt formulerade beskrivningar när du stickar. Det blir tre olika svårighetsgrader på projekten i boken, lätt, medel och svår, så att du kan hitta en beskrivning på din nivå oavsett om du är nybörjare eller van stickare. De flesta beskrivningarna kommer finnas i dam, herr och barnstorlek. I boken finns det små plagg som kan bäras året runt men fokus ligger på värmande ting som mössor, pannband, buffar och handledsvärmare.

Det jag brottas med är namngivningen. Jisses! Det känns så himla krystat. Jag förstår ju att jag inte kan skriva Mössa, och så på nästa sida… mössa och nästa mössa. De måste ju heta något, särskilt nu när det är flera plagg av samma sort. Många designers väljer namn med stor omsorg, det är ju superbra att koppla sina plagg till namn som slår och som folk lägger på minnet. Men hur ska man kunna välja? Man vill ju inte råka ta något namn någon annan designer redan har valt.

Men efter mycket sveda och värk har jag bestämt mig för temat personnamn, i alla fall på alla mina ”småplagg”. Jag pratar ju ändå ofta om dem som mina små barn så jag kan ju lika gärna gå all-in och namnge dem.

Här kommer en liten sneak peak på vad som kommer i boken för dig som är lite nyfiken…

Så svårt att vara seriös när man fotar sig själv…

Join the discussion 2 Comments

  • Katrina skriver:

    Ska bli så spännande med nya boken! Kommer köpa direkt när den kommer. Det går alltid att fråga andra om namn också!

    • Stina skriver:

      Åh va roligt att höra!! Va gullig du är! Ja, det är sant, man kan ju alltid fråga andra om bra namn 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.