0

Hoppas du myst ordentligt med garn och stickor under jul och nyår. Och att du fått en bra start på det nya året. Nu kämpas det på med att vända på dygnet, passa tider och börja vardagen igen.

Tycker det är en enorm utmaning att gå från PÅ till AV och sen från AV till PÅ. Hela mitt väsen kryllar liksom av rastlöshet i början av en ledighet, känner att jag borde en massa saker och att man alltid gör något som man egentligen inte ska lägga tid på. Sen när man väl slappnar av och gör ingenting, då kommer ångesten. Det känns så fel i hela mig. Gamla tankemönster kommer tillbaka som onda demoner och skrämmer bort alla tankar om lugn och ro. Jag är så van att jobba mycket så när jag inte gör det, känns allt så nytt och overkligt. Lite som den där obekväma osäkerheten när man börjar sin första dag på ett nytt jobb.

När jag väl styr om tankar från jobb till ledigt, då ska garderober sorteras och tripper till tippen ska bokas in, barnens rum ska storstädas och kanske garaget också när jag ändå håller på. Sen orkar varken jag eller kroppen och så sitter man där i ett halvhysteriskt kaos och känner sig värdelös på allt. Och mitt i alltihop så var det ju det där med att passa på att träffa vänner, orka göra det där extra med sina barn som simhall, ishall och bio och hälsa på släkten och allt det där.

Hur funkar det för dig? Kan du släppa tankar på jobb och måsten? Vad gör du för att varva ner när inte ens stickning hjälper?

Men jag blir bättre och bättre på att återhämta mig. Jag vet vad jag behöver och jag ser till att det händer, vilket är en enorm seger. Jag klarar bättre av att vara omkring människor längre stunder utan att bli hjärntrött, jag orkar mer, kroppen är starkare. Jag är starkare. 2020 – hej här kommer jag!

Men först!

Här kommer en summering av mitt stickår 2019.

Vad har jag stickat?

Variationen var stor under 2019, jag började skriva ner allt jag stickade men la ner när jag fyllde en halv anteckningsbok….det blev så mycket att hålla reda på. Förutom det klassiska som mössor, sjalar, handledsvärmare och halsvärmare så har det också blivit flera nya mönster under året vilket känns skitkul!

Största glädjen

Ett svårslaget ögonblick var när jag fick se mitt mönsterhäfte FAVORITER för första gången! Vilken känsla! Mitt första helt egenproducerade mönsterhäfte! Så himla glad att ni gillar det också! Med på listan är också när jag flyttade in hos Mia på GarnTua. Vilken fantastisk invigning vi hade och så himla roligt vi haft tillsammans under året. Alla har varit så glada och tacksamma att butiken i Floda (som annars skulle ha stängt) fick leva vidare. Så mycket fina kommentarer, komplimanger, kramar och pepp både verkliga och digitala har värmt enormt mycket!! Tack för att ni finns! Fantastiskt också att få uppleva alla Sy & Hantverksfestivaler, julmarknader och event.

Roligaste stickprojektet

Hmm, det står mellan två olika projekt. Men om jag måste välja en blir det helt klart den patentstickade buffen i två färger. Så himla ROLIG att sticka! Underbar att ha på sig och så rolig att variera med alla olika färgkombinationer. Helt klart årets roligaste stickprojekt!

Årets stickevent

Hm, det får bli två här. Det ena är självklart vårt stora event, Sticka på Garveriet, som ju är en uppdatering av Knitalongnääs. Så fantastiskt roligt att få vara med om! Vilken ära! Tack alla som kom och gjorde dagen så speciell!! Det andra eventet som toppar är stickhelgen jag ordnade för Neuroförbundets medlemmar i Västra Götalandsregionen. Vi delade många skratt, hade stickworkshop, kursmys, åt god mat och delade sorg, svårigheter och utmaningar. Alla var så mysiga och det var en väldigt fin helg som jag kommer minnas länge.

Årets nystan

TWEED, helt klart! När Sandnes valde att sluta producera sin Tweed blev jag helt förkrossad. Why? why? hahahah! Som jag letat efter liknande men du, min kära tweed, är ju helt oersättlig! Men till slut hittade jag Tweed från Lana Grossa som är så nära man kan komma. Grattis till oss Tweedälskare!!

Jag fick gåshud av

Årets bästa och mest använda plagg som fortfarande ger mig gåshud är helt klart den underbart mysiga oversize boleron som finns med i mönsterhäftet Favoriter. Den är stickad i 5 nystan Mias Suri.

Årets inspirationskälla

Det får ju bli underbara Elin Kero som bara helt kort och gott är magisk med sina bilder och sin fotoinspiration.

Årets UFO

Fortfarande samma som förra årets…. blir nog aldrig klar med den. Hahaha!

Mest gillat på instagram @stinamariastickar

Här är mina 9 mest gillade bilder under 2019. Montrarna kom med från alla tre Sy & Hantverksfestivaler vilket känns otroligt roligt! Även årets roligaste stickning, inflytten hos Mia, Veras oversizetröja och så lite tweed på det. TACK för alla hjärtan och kommentarer!!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.