0

Att få möjlighet att vara med på stickcafé lite då och då är verkligen kanonroligt!! Eftersom jag inte känner någon i min närhet (förutom min mamma) som delar min passion för stickning är det väldigt mysigt att få sitta ner och prata inspiration, kreativa processer och sticktekniker med likasinnade.

Nu senast var jag inbjuden till stickcaféet på Guldhedens bibliotek som har återkommande träffar varje torsdag kl. 13.00–15.00. Jag skulle börja med att hålla ett fördrag om mina böcker, följt av fika och frågestund. Som vanligt är jag ju alltid lite lätt skräckslagen innan… kommer tekniken fungera? Kommer jag glömma vad jag pratar om? Kommer det dyka upp några? Kommer det dyka upp för många? 😓 Puh!

Jag är ju en person som skolkat bort alla tillfällen att hålla muntliga föredrag genom hela skolan på grund av svår publik skräck. Men på något sätt är det ändå väldigt roligt att få möjligheten att göra detta, jag vill verkligen inte begränsa mig av mina rädslor. Det är ju så man också utvecklas, att utmana sig själv då och då.

Men när jag kom möttes jag av härliga Amela som bjudit in mig och sedan fylldes stolarna av världens mysigaste gäng pensionärer! Sedan gick allt som planerat, jag pratade grytlappar och böcker. Vi stickade tillsammans, skrattade, fikade och pratade om nu och då, livet som gammal och ung. Vad har man egentligen en iPad till och varför har den inga knappar*? Vad ska man med instagram till och varför stressar vi hela tiden numera? Bästa eftermiddagen på länge!

När man gjort något modigt, trotsat sina rädslor och man blir kramad av hur många tanter som helst som säger att man har talets gåva och att det var så roligt att lyssna på vad man hade att säga, ja då växer man lite.

Man förstår också vilken betydelse biblioteken egentligen har. Att man mitt i den gråa och ensamma vardagen få gå in i en fin miljö fylld av böcker, liv, rörelse och gemenskap. Känna att man har någonstans att gå till och bara vara, som inte är ett tyst ensamt hem. Det är värt väldigt mycket för många människor.

Tusen tack för fina ord, kramar och blommor! ❤😚

De har stickcafé på Guldhedens bibliotek torsdagar kl. 13-15.00, hälsa på om du bor i närheten. Om jag inte jobbade skulle jag åka dit varje vecka 🙂

 

*PS. Den där frågan om knapparna på iPaden var det jag som ställde… jag gillar knappar på tekniska prylar.

Stickcafé Guldhedens bibliotek

Join the discussion 3 Comments

 • Hej Stina!
  Köpte min första bok av dig på hantverksmässan i Göteborg.
  Nu har jag alla tre, o den tredje fick jag idag o tänkte sticka lite till det senaste barnbarnet.
  Igen är det inte helt lätt att få tag i Raumas garn. Några tips??? De garner jag vill ha tag i ärRaumas: Puno, Puno Melange och Iris.
  Drops eskimo tweed till tröjan på sid 73 är inte heller lätt att få tag i. Några tips?
  Åker till Malmö på Måndag o tillbaka i Göteborg på onsdag innan vi landar i Kungshamn på onsdag kväll.
  Jag har leta på nätet nu i några timmar men fortsätter väl irl.
  Vänligen Ingegerd på http://www.tangenpiren.se
  Nu finns vi även på Facebook

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.