0

Efter alla mössor, vantar och buffar till min kommande bok lyfter jag nu blicken mot solen och funderar på vad jag ska lägga upp för maskor. Sommarstickning här kommer jag!!

Det känns alltid lite konstigt tomt, när ett stort arbetsprojekt som en bok, är över. Nu är den ju inte KLARklar utan bara på ett första korrektur. Framför mig har jag korrektur, bildarbete, repro och tryckprocess. Men själva tänkandet och designarbetet är nu över då alla projekt är helt klara.

Nu behöver jag vila, återhämta, samla kraft och ta det lugnt. Men min hjärna vill ju inte det, den ruuuusar på med 3497 nya idéer och projekt som jag snabbt vill genomföra i det, och det och kanske det garnet också. Nya bokidéer varvas med andra utmaningar och ambitioner. Det är då jag hittar lugnet i repetitiva, sköna stickprojekt som en enkel trekantssjal eller en filt kan ge. Inga måttband, inga uträkningar, ingen stickfasthet att bry sig om, bara låta garnet bli till maskor som blir till varv som blir till… något.

Jag stickar just nu på en jättefilt i Silk Mohair från Sandnes. Ett garnkit till den kommer att dyka upp i webshoppen om en vecka eller två skulle jag tro. Just nu ger den mig så mycket avkoppling och glädje att jag kommer sakna den när den är klar! Det blir det perfekta semesterprojektet om man vill ha något som tar ett tag att göra men som kräver 0 % koncentration.

Tips på sommarstickning

Annars vid den här tiden brukar jag vilja sticka somrigt, svalt och i lite mer färg än jag brukar. Nu har jag precis lagt upp beskrivningen till det här strandlinnet i webshoppen. Linnet är stickat i Line från Sandnes och du kan även sticka det i två trådar tunn line. Jag funderar på att sticka linnet i Certo, tror det hade blivit skitsnyggt!

 

Sjalar är ju också något jag inte kan leva utan på sommaren. Sjalar i silk mohair har jag i mängder! Så sköna att svepa om sig när solen går ner och plaggen blir så lätta att de knappt känns. Festsjalen är ett sånt exempel som jag använder hela tiden. Helt underbar att ha på sommarens svala kvällar. Jag har fyllt på med nya kit i webshoppen i sommarens nya färger.

Men med det sagt vill jag, som besatt SURI-lover, ändå säga att det självklart finns kvällar när långhårig alpacka känns helt rätt. Den här oversizeboleron är verkligen urskön att krypa in i en sval sommarkväll. Passar finfint till både klänningar och byxor. Mönstret hittar du i mitt egetproducerade mönsterhäfte Favoriter.

Någon annan som är jättebra på sommarinspiration är Mia Aarstrand (garntua) som jag delar butik med i Floda. Hon har precis virkat ett par häftiga hotpants och stickat en jättehärlig klänning som jag tycker du ska spana in också.

Sommaröppet i butiken

Nu på lördag den 30/5 har vi öppet butiken i Floda kl. 12.00–15.00 om du vill spana in all sommarinspiration! Från och med juni kommer vi ha lite ändrade öppettider. Alla tisdagar har vi öppet som vanligt men på torsdagarna är det stängt under juni och juli. Ta gärna en kik under nyheter för aktuella öppettider. Annars finns ju allt i webbshoppen 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.