0

Åh underbara, älskade oersättliga tweed!! Jag är så himla, himla glad över att äntligen kunna erbjuda tweed i sortimentet! Jag köpte nästan hela färgskalan och känner mig lite sådär svinnöjd!

Peru Tweed som tillverkas i Italien sticks inte alls och känslan är lätt och mjuk mot kroppen. Viskos, merinoull och alpacka är huvuddelen av garnet, själva tweedtråden med plupparna som binder ihop de olika fibrerna, är gjord av en stark polyamidtråd. Jag rekommenderar handtvätt i 30 grader och plantvätt för ditt stickade tweedplagg.

Längden på garnet är 175 m mot Sandnes tidigare 150 meter vilket kan medföra att du får en del garn över om du stickar mina mönster anpassade för Sandnes tweed. Jag har själv inte hunnit kontrollsticka alla mönster men det är under produktion.

I webbshoppen just nu hittar du garnkit på tweedmössan och pdf-beskrivningar på tröjan, sjalen och boleron.

Stickkurs under våren

Jag har varit lite vimsig, provocerande glad och övertaggad senaste veckan. Jag jobbar just nu med många nya mönsteridéer och håller på att ta fram två kurser som jag ska hålla i butiken i Floda under våren. Det kommer att vara två olika kursnivåer, nivå 1 är för nybörjare som aldrig stickat tidigare och nivå 2 blir liksom fortsättningskursen. Mycket praktiskt varvas med teori. Jag tänker köra två kurstillfällen med en testpanel för att se vad som kan förbättras och finslipas. Sen återkommer jag med vårens alla kurstillfällen. Hoppas du tycker att det är en bra idé!

Jag kommer också lägga ut en stickskola på YouTube och på IGTV så att fler upptäcker hur magiskt roligt det är att sticka.

Kram på dig

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.