0

Nu är det verkligen inte långt kvar tills butiksöppning och inflyttning i den nya lokalen! Och just nu känns allting oroväckande bra. Kanske borde jag ha mer panik än vad jag har? För några veckor sedan sprang jag runt lite som Rapunzel när hon precis lämnat tornet och inte riktigt är säker på vad hon känner. Men nu har jag landat och håller mig sysselsatt med allt som ska förberedas och göras.

Det ska bli så otroligt roligt att äntligen få flytta in! Att få sätta upp alla möbler och framför allt, fylla hyllorna med garn och träffa dig! Hoppar lite glädjeskutt i soffan nu 🙂 Lovar att visa bilder på utvecklingen så du som bor långt bort också får en liten inblick.

Det roligaste är också att jag kan erbjuda mer garnkvalitéer eftersom lagerplatsen ökar! Och det är ju lika grymt för alla oavsett var du bor.

Som jag skrev i förra inlägget är varje ny garnkvalité en stor kostnad som måste övervägas noggrant. Men det medför ju att jag verkligen bara tar in de kvalitéer som jag tror på och vet är bra. Jag har ingenting i mitt sortiment som jag inte har stickat mycket i själv.

Just nu provstickar jag i Sunday, ett tunt garn i merinoull (stickfasthet 28 maskor = 10 cm) från Sandnes Garn som inte är superwashbehandlat. Gillar färgskalan men vill sticka i det och känna lite på det först innan jag tar in det. Men det kommer bli super!

Välkommen Tynn silk mohair

En annan roligt nyhet som redan nu finns i webbshoppen är Tynn silk mohair från Sandnes. Jag har ju redan storasyster Silk mohair i mitt sortiment men har längtat länge efter den här tunnare varianten med en helt fantastisk färgskala 🙂 Dör lite av extas varje gång jag ser den! En del färger är restnoterade och kom inte med i förra beställningen men jag valde att lägga in allt i webbshoppen ändå så du ser vilka färger som kommer att finnas. Tynn silk mohair är ett superbra garn att sticka tillsammans med andra garnkvalitéer för att få fina färg- och struktureffekter, tänk vilka härliga garnbästisar vi kan para ihop nu! Tynn silk mohair kan du också använda till fina sjalar.

Mer strumpgarn åt folket

För dig som älskar att sticka strumpor har jag tagit in Perfect som det blir mjuka och sköna strumpor av. Såna man kan ha direkt på foten utan att det sticks. Beskrivning på strumpor med klassisk häl finns på norska på baksidan av banderollen. Stickfastheten är 22 maskor på stickor 3,5 mm och jag har tagit in tre olika printade färger vilket gör att strumpan du stickar blir randig utan att du behöver göra något mer än att bara sticka 🙂 Tre nystan går det åt i storlek dam, så för 144 kr får du ett par riktigt goa strumpor.

Nu har jag tre olika garnkvalitéer som jag rekommenderar till strumpor och det är Sisu, Perfect och Tresko.

Raggsockor i Tresko

På bilderna ser du hur mina raggisar i Tresko blev, färgen jag stickade i är Grå/vit/svart 6081. Det var längesen jag stickade ett helt par, burkar alltid fastna vid en strumpa och aldrig riktigt sticka färdigt socka två men, tadaa! Plötsligt händer det 🙂 Jag är jättenöjd med dem, bra passform och dem värmer verkligen. Men detta är verkligen ett par klassiska raggsockor, grova i tretrådigt ullgarn. Jag använder dem över mina vanliga strumpor i gummistövlar eller svassar runt här hemma när jag är frusen. Beskrivningen, som är på norska, finns på baksidan av banderollen, har du stickat strumpor förut med klassisk häl är detta inga problem men du kanske ska börja med en beskrivning på svenska om du funderar på att sticka dina första strumpor någonsin.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.