0

Nu längtar man. Eller hur! Vårstickning! När man kanske till och med vågar sig ut med en kopp te och får känna solens strålar värma ansiktet. OOh, va sugen jag är!

I skrivande stund ligger jag i soffan och fryser under två filtar, raggsockarna är på och ungarna äter godis fast det är måndag. Feber, hosta och snörvel, ja då blir det lite som det blir. Men det hjälper att ha något att se fram emot! Och kommande stickprojekt som sakta kommer till liv i mitt huvud gör mig alltid gladare.

Garn för vår och sommar

Har du någon gång gått in i en garnaffär och tänkt ”Nej, NEJ, jag ska inte köpa NÅGOT. Inte något alls!” Och så går du ut med fulla påsar och liksom mantrar, motiverar och ältar för dig själv om att det var ett superbra köp ändå.🙈🙈🙈
Det gjorde jag jämt, handlade efter hjärta och skaparlust. Det gör jag fortfarande, men nu blir det lite mer spännande när man handlar från grossister.

I höstas träffade jag en säljare från Lana Grossa, ambitionen var att BARA KÖPA TWEED. Men den tyska mannen tyckte att det inte kunde skada att kika på lite vårnyheter också, helst i minst tre timmar…

Det råkade bli så mycket mer än bara tweed! 🙈🙈🙈 Där sprack budgeten liksom! Men det är SÅ SVÅRT att komma ihåg alla utgifter, företagstänk och planer när garnförälskelsen slår till. Att mitt i all skaparlust, kärlek och glädje behöva stoppa sig själv och tänka på insparande av fraktkostnader, administrationstid, bokföringsgissel, euro vs sek, aktuella trender, färger och stilar. Vad hinner jag genomföra? Vad satsar andra garnbutiker på? Vad kommer sälja om ett halvår? För man måste ligga månader i förväg, gärna tänka sommar mitt i november ….

Nej. Jag är verkligen inte där än. Jag har väldigt svårt att vara strategisk i mitt kreativa lilla sinne. När jag köper in garn är det för att något händer när jag tar i det. När färgen väcker hela mig till liv. När jag blir kär. Då bara MÅSTE jag följa min kreativitet, oavsett om det är affärsmässigt korrekt eller inte. Och nu när jag gossat lite med alla nystan, drömt om vårstickning, ja, då går det inte att ångra sig.

Så håll till godo vänner, här kommer vårens guldkorn!

(Provlappar, fler bilder och nya mönster är på gång)

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.