0

Två sovande hundar på golvet, stickor som klirrar, garn nystas och skratten avlöser varandra. Så är det när mamma, storasyster och jag sitter i soffan och stickar. Vi pratar om vad det ska bli av alla nystan vi har i våra lådor och gömmor. Vi pratar i munnen på varandra om vilka projekt vi vill sticka, tittar på våra avslutade sticken, provar och berömmer varandra och pratar om vad vi jobbar på just nu.

Mysigt! Mamma och Anna är de enda i min närhet som delar mitt intresse, passion och kärlek för stickning. Om man inte räknar med er förstås! För det är ju det roliga med att driva en liten garnhandel, att jag får träffa så många som älskar garn lika mycket som jag.

Bio Balance

Just nu pratar vi mycket om Bio Balance, ett ekologiskt garn jag precis köpt in från BC Garn. Både mamma och syster blev förälskade med en gång och köpte flera härvor utan en plan om vad det ska bli. För ibland är det ju så, att garnet bara ropar på en och vill följa med hem. Mamma jobbar nu på en slätstickad zickzacksjal i taupe, natur och denim som jag tror kommer bli superfin!

Ska bli roligt att se vad Anna (som i skrivande stund är på väg hem till Umeå) kommer hitta på. Du som följer mig på instagram har ju redan sett en stund från soffmyset med dessa underbara härvor.

Bio Balance är ett blandgarn och består av 55 % ekologisk ull och 45 % ekologisk bomull. Garnet är mjukt, lent och har en fin melering, blir superfint i slätstickning! Garnet är GOTS-certifierat vilket innebär att det ställts hårda krav på miljö och hållbarhet under hela produktionen. Läs mer om GOTS-certifiering här.

I webshoppen hittar du Bio Balance under fliken Ekologiskt garn. Där hittar du även Alba som också är från BC Garn.

Själv stickar jag på en kofta till min yngsta dotter Vera i Bio Balance. Färgen heter Blå tall och den speglar hennes ögon så himla fint. Därför ska den få heta Veras kofta.

Tokig vecka

Den här veckan har varit helt galen och tokig på många sätt men jag har också fått gjort en hel del. Bland annat så har jag möblerat om, förbättrat och grejsat med hemsidan. Kolla lite på startsidan så ser du vad jag menar 🙂 Det har hänt så mycket sen jag byggde min hemsida och jag kände att det verkligen var dags för en uppdatering. Hoppas du gillar den!

Glömda koder, överbokning och ösregn

Min hjärna är fortfarande inte 100 % på banan efter utmattningsdepressionen, minnet är bland annat inte ALLS som det en gång var. Koder, träffar, läkarbesök, och planer…. som bortblåst i mitt huvud och jag blir lika förvånad varje gång det händer. Den här veckan lyckades jag istället klämma in allt på samma gång samtidigt som jag jobbat mycket mer än vad jag brukar. Gynekologiskt cellprov, tandläkarbesök, läkarbesök och så frisören också när jag ändå höll på! Nu är jag helt dränerad och tänker att jag ska gosa med nystan i soffan hela dagen medan det ösregnar ute.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.