0

Den här veckan har jag tagit en av de svåraste besluten någonsin. Jag skulle ljuga om jag säger att det inte har påverkat mig något. Det är något jag måste smälta och kommer berätta mer om längre fram. Så jag lämnar den här cliffhangern här, hej då!

Nu tittar vi framåt istället. Rakt in i påsken! Fyra dagar familjemys, pyssel, garn och kompishäng! Känns fantastiskt bra just nu.

Helgens Stickfest i Väst på Marstrand var helt underbar! Så underbar att den kommer få ett helt eget blogginlägg längre fram om alla detaljer. Jag har inte hunnit fotografera alla gobitar som jag köpte och gärna vill dela med mig av och tipsa er.

Virka en ursöt korg…

Just nu grunnar jag på en ny design i gotlandsull men som ett litet avbrott i den processen har jag börjat virka små korgar igen. De är återkommande hos mig, vet inte om det är för att jag tycker de är sköna och avstressande att sitta och pyssla med eller om det bara är för att dem är så förbaskat söta.

Och nu när det är påsk var jag ju tvungen att göra en mintgrön vårinspirerad påskkorg. Mönstret finns med i boken Sticka enkelt till barn men du kan också köpa det här i webshoppen. Jag har virkat super många korgar till mina tjejer som har paljetter, barbieskor, pärlor och allt möjligt annat smått i dem. Själv har jag några i badrummet till gummiband, tops och smycken. Och så förstås en till mina visitkort. Hög användningsfaktor med andra ord.

…eller nåt fint till påskriset

Dessa små virkade skruvar brukade min pappas mormor Kerstin göra av sitt restgarn. De har alltid hängt i vårt påskris hemma när jag var liten, i en mängd olika sprakande färger. Traditionen har förts vidare genom alla generationer och nu är det snart min tur att visa mina flickor hur man gör.

Tack Kerstin för tipset och tack mamma som visade mig hur man gör en gång i tiden.

Gör så här:

1. Virka 20 luftmaskor med valfritt färgsprakande garn, använd virknål 2,5.

2. Börja i 4:e maskan från nålen och virka sedan 3 stolpar i varje maska.

3. Fäst inga trådar utan knyt ihop ändarna så det blir en ögla för upphängning.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.